Πού επενδύει ο Γουόρεν Μπάφετ μετα το «ξεφόρτωμα» των μετοχών της Apple

Πού επενδύει ο Γουόρεν Μπάφετ μετα το «ξεφόρτωμα» των μετοχών της Apple
Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway, speaks to the press as he arrives at the 2019 annual shareholders meeting in Omaha, Nebraska, May 4, 2019. (Photo by Johannes EISELE / AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire τον Μάιο, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν βιάζεται να ξοδέψει τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με επενδύσεις στην αλυσίδα λιανικής πώλησης καλλυντικών Ulta Beauty και στην αεροδιαστημική εταιρεία Heico κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους. Αυτές οι νέες προσθήκες έρχονται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της εταιρείας να ρευστοποιήσει σημαντικό μέρος των επενδύσεών της.

Συγκεκριμένα, η Berkshire απέκτησε 690.106 μετοχές της Ulta Beauty και 1,04 εκατομμύρια μετοχές της Heico. Η επένδυση στην Ulta ανήλθε σε περίπου 227 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η συμμετοχή στην Heico εκτιμήθηκε στα 247 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Ulta, με έδρα το Bolingbrook του Ιλινόις, αυξήθηκαν κατά 12%, φτάνοντας τα 369,25 δολάρια, ενώ οι μετοχές της Heico σημείωσαν άνοδο 2,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Berkshire είχε προηγουμένως αποκαλύψει μεγάλες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό της όταν ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 3 Αυγούστου. Παράλληλα με τις νέες αγορές, η εταιρεία μείωσε τη συμμετοχή της στην Apple σχεδόν κατά 50%, μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής πωλήσεων που έφερε καθαρές πωλήσεις ύψους 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire.

Επιπλέον, η Berkshire μείωσε τη θέση της στην Bank of America κατά 8,8% από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Στο τέλος Ιουνίου, το ταμείο της Berkshire ανήλθε σε ρεκόρ 276,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την εταιρεία να δυσκολεύεται να αξιοποιήσει αυτά τα κεφάλαια λόγω των υψηλών τιμών των μετοχών και της στασιμότητας στις συμφωνίες. Ο Μπάφετ, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire τον Μάιο, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν βιάζεται να ξοδέψει τα διαθέσιμα κεφάλαια «εκτός αν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για μια κίνηση με ελάχιστο ρίσκο και μεγάλες αποδόσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: