Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς 6 ομήρων της Χαμάς

Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς 6 ομήρων της Χαμάς
epa11392511 Internally displaced Palestinians walk next to destroyed buildings in Khan Younis, southern Gaza Strip, 05 June 2024. More than 36,000 Palestinians and over 1,400 Israelis have been killed, according to the Palestinian Health Ministry and the Israel Defense Forces (IDF), since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/MOHAMMED SABER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ ανέσυρε τις σορούς έξι ομήρων από την περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατού και του γραφείου του πρωθυπουργού την Τρίτη.

Οι οικογένειες των Γιαγκέβ Μπουχστάμπ, Αλεξάντερ Ντάνσιγκ, Αβραάμ Μούντερ, Γιόραμ Μέτζγκερ, Ναντάβ Πόπλγουελ και Χάιμ Πέρι έχουν ενημερωθεί, προστίθεται στις δηλώσεις.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, μια οργάνωση που εκπροσωπεί τις περισσότερες οικογένειες ομήρων, χαιρέτισε την είδηση, αλλά επανέλαβε την έκκλησή της προς την κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων με την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα.

«Η άμεση επιστροφή των υπόλοιπων 109 ομήρων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας συμφωνίας που θα επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις. Η ισραηλινή κυβέρνηση, με τη βοήθεια των διαμεσολαβητών, πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία που βρίσκεται επί του παρόντος στο τραπέζι», ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μέση Ανατολή προσπαθώντας να εξασφαλίσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και επιστροφής των ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο σημερινός πόλεμος στη Γάζα ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν σε ισραηλινές κοινότητες, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και απαγάγοντας περίπου 250 ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς.

Από τότε ο στρατός του Ισραήλ ισοπέδωσε εκτάσεις του παλαιστινιακού θύλακα, εκδιώκοντας σχεδόν το σύνολο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων του από τα σπίτια τους, προκαλώντας θανατηφόρα πείνα και ασθένειες και σκοτώνοντας τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com