FT: Η AstraZeneca απειλεί το Λονδίνο με μεταφορά της παραγωγής εμβολίων στις ΗΠΑ

FT: Η AstraZeneca απειλεί το Λονδίνο με μεταφορά της παραγωγής εμβολίων στις ΗΠΑ
This photograph shows a syringe poses on a vial of AstraZeneca anti-covid-19 vaccine in a pharmacy in Paris on March 12, 2021, as pharmacies have been authorised to give Covid-19 vaccinations - for the first time in the vaccination campaign in France. (Photo by Martin BUREAU / AFP) Photo: AFP
Οι συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών για τα σχέδια περικοπής των κρατικών ενισχύσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Η AstraZeneca έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να μεταφέρει τη μονάδα παραγωγής εμβολίων της από τη Βρετανία στις ΗΠΑ, καθώς οι συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών για τα σχέδια περικοπής των κρατικών ενισχύσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, ανέφεραν οι Financial Times την Πέμπτη.

Η Βρετανίδα υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς θέλει να μειώσει τις κρατικές προβλέψεις προς το κέντρο εμβολίων της εταιρείας, γεγονός που θα μειώσει την υπόσχεση που είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση από περίπου 90 εκατομμύρια λίρες σε 40 εκατομμύρια λίρες, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές.

Η προηγούμενη προσφορά περιελάμβανε έως και 70 εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη μιας εγκατάστασης στο Speke του Λίβερπουλ και 20 εκατομμύρια λίρες σε υποστήριξη έρευνας και ανάπτυξης από τη βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας, ανέφερε το δημοσίευμα των Financial Times.

Η παραγωγή θα μπορούσε να γίνει στην Ινδία, όπου η εταιρεία έχει παράγει εμβόλια στο παρελθόν, δήλωσαν στην εφημερίδα άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις συζητήσεις.

Εκπρόσωπος της AztraZeneca δήλωσε:

«Δεν έχουμε ιδέα από πού προέρχονται τα σχόλια σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δεν φαίνεται να βασίζονται σε γεγονότα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν συζητήσεις στις ΗΠΑ ή στην Ινδία».

«Βρισκόμαστε σε θετικές συζητήσεις με την AstraZeneca για να υποστηρίξουμε την υλοποίηση αυτής της προγραμματισμένης επένδυσης στο Speke», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση Σούνακ σχεδίαζε τον Μάρτιο να επενδύσει 650 εκατομμύρια λίρες στην αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία για να ενισχύσει την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com