Στην τελική ευθεία η συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας – Οι κρίσιμες αποφάσεις των επόμενων ημερών

Στην τελική ευθεία η συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας – Οι κρίσιμες αποφάσεις των επόμενων ημερών
ATTICA BANK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΤτΕ και οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων διαμορφώνουν το μέλλον του νέου τραπεζικού σχήματος.

Η συγχώνευση των τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτιας μπαίνει στην τελική της φάση, με τις σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αύριο, Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλιστικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα της χώρας.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, η οποία προκύπτει από την εισφορά του μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επίσης αναμένεται να δώσει την έγκρισή της, καθώς το μερίδιο αγοράς της νέας τράπεζας δεν δημιουργεί εμπόδια στη σχετική διαδικασία.

Την ίδια ημέρα, η τακτική γενική συνέλευση της Παγκρήτιας Τράπεζας θα ασχοληθεί με θέματα όπως η απένταξη της τράπεζας από το καθεστώς αναβαλλόμενης φορολογίας, η έγκριση της σύμβασης συγχώνευσης με την Attica Bank και η απόδοση νέων μετοχών στους μετόχους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: