Η Apple σε… mode αναδιάρθρωσης: Οι νέες προτεραιότητες στο Τμήμα Ψηφιακών Υπηρεσιών

Η Apple σε… mode αναδιάρθρωσης: Οι νέες προτεραιότητες στο Τμήμα Ψηφιακών Υπηρεσιών
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Οι περικοπές αφορούν κυρίως την ομάδα που διαχειρίζεται τις εφαρμογές Apple Books και Apple News, σηματοδοτώντας μια νέα στρατηγική για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η Apple Inc. προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, απολύοντας περίπου 100 εργαζομένους από το τμήμα ψηφιακών υπηρεσιών της, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των προτεραιοτήτων του κρίσιμου αυτού τομέα, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι υπάλληλοι που επηρεάστηκαν από τις αλλαγές, ενημερώθηκαν την Τρίτη. Οι απολύσεις αφορούσαν εργαζόμενους σε διάφορες ομάδες που υπάγονται στον Ανώτερο Αντιπρόεδρο Eddy Cue, περιλαμβάνοντας και ρόλους μηχανικών. Οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στην ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και το Apple Bookstore, ενώ υπήρξαν απολύσεις και σε άλλες ομάδες, όπως αυτή που διαχειρίζεται τα Apple News.

Η εφαρμογή Apple Books φαίνεται να έχει μειωμένη προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία πλέον δεν την θεωρεί κρίσιμη για τη σειρά των υπηρεσιών της, αν και η εφαρμογή αναμένεται να συνεχίσει να αναβαθμίζεται με νέα χαρακτηριστικά.

Αν και οι απολύσεις είναι σπάνιο φαινόμενο στην Apple, η εταιρεία έχει προβεί σε τουλάχιστον τέσσερις μειώσεις προσωπικού το 2024. Νωρίτερα φέτος, απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους με το κλείσιμο του έργου της για τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και σε ένα πρότζεκτ για την κατασκευή οθονών microLED. Παράλληλα, έκλεισε και μια ομάδα στο Σαν Ντιέγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, αρνήθηκε να σχολιάσει τις περικοπές.

Το τμήμα υπηρεσιών της Apple έχει αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας σε πάνω από το 22% των ετήσιων πωλήσεων, σε σύγκριση με λιγότερο από 10% πριν από μια δεκαετία. Η ανάπτυξη αυτή έχει βοηθήσει την Apple να αντισταθμίσει την κατά καιρούς μειωμένη ζήτηση για συσκευές.

Πολλές από τις περικοπές αφορούν τον οργανισμό εφαρμογών υπό την καθοδήγηση του αντιπροέδρου Roger Rosner. Οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν έλαβαν προθεσμία 60 ημερών για να βρουν νέα θέση εντός της Apple πριν από την απόλυσή τους. Ορισμένοι εργαζόμενοι εργάζονταν σε πολλαπλές ομάδες, επηρεάζοντας έτσι και άλλους τομείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στη Silicon Valley, όπως η Cisco Systems Inc. και η Intel Corp., έχουν προβεί σε πολύ μεγαλύτερες περικοπές, με την πρώτη να μειώνει το προσωπικό της κατά περίπου 7% και τη δεύτερη να καταργεί πάνω από το 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: