Lego: Πού οφείλεται η ασταμάτητη άνοδος, παρά την κρίση στη βιομηχανία παιχνιδιών

Lego: Πού οφείλεται η ασταμάτητη άνοδος, παρά την κρίση στη βιομηχανία παιχνιδιών
Photo: pixabay.com
Κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 13% το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η Lego διατήρησε την ανοδική της πορεία, παρά την ευρύτερη πτώση στις πωλήσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, συνεχίζοντας να αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 13%, φτάνοντας τα 31 δισεκατομμύρια δανικές κορώνες (περίπου 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Niels Christiansen, ανέφερε ότι η εταιρεία σημειώνει δυναμική σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, με τα προϊόντα Lego Icons και Lego Creator να ξεχωρίζουν, καθώς και τη συνεργασία με το Fortnite της Epic Games. Αντίθετα, οι ανταγωνιστές της Lego, Mattel και Hasbro, κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις τους, με τη Mattel να σημειώνει μείωση 1% και τη Hasbro 21%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Lego συνεχίζει να βασίζεται στο μοντέλο ανάπτυξης που αναπτύχθηκε κατά την πανδημία, προσφέροντας προϊόντα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη παραμένουν ισχυρές, ενώ στην Κίνα οι πωλήσεις παραμένουν σταθερές, με τους καταναλωτές να αγοράζουν λιγότερα μεγαλύτερα προϊόντα.

Η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει στην επέκτασή της στην Κίνα, με 20 από τα 40 καταστήματα που άνοιξαν το πρώτο τρίμηνο του έτους να βρίσκονται εκεί. Η Lego συνεχίζει επίσης τις προσπάθειες για βιωσιμότητα, διπλασιάζοντας τη χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών στα προϊόντα της, χωρίς να μετακυλίει το κόστος αυτό στους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: