Klarna: Σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ το εργατικό δυναμικό, ελέω τεχνητής νοημοσύνης

Klarna: Σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ το εργατικό δυναμικό, ελέω τεχνητής νοημοσύνης
artificial intelligence Photo: pixabay.com
Η εταιρεία πρόκειται να συρρικνώσει το προσωπικό της από 3.800 σε περίπου 2.000, καθώς συνεχίζει να επιδιώκει «αποδοτικότητα» με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Klarna έχει απολύσει περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, εν μέρει λόγω της τεχνητής νοημοσύνης (AI), και σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν 2.000 ακόμη καθώς προετοιμάζεται για ενδεχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία buy now, pay later απασχολούσε περίπου 5.000 άτομα πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά έχει συρρικνώσει το προσωπικό της σε 3.800 άτομα.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να μειωθεί σε περίπου 2.000 τα επόμενα χρόνια, χωρίς να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της Klarna, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, ανέφερε ότι οι περικοπές έρχονται καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει όλο και περισσότερα καθήκοντα στην εταιρεία, επιτρέποντάς της να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπινων εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Σουηδία, διαθέτει δύο γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, καθώς και δεκάδες άλλα σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην εξυπηρέτηση πελατών, δήλωσε η Klarna, όπου εκτιμά ότι το chatbot της εκτελεί τη δουλειά 700 ανθρώπινων υπαλλήλων.

Έχει μειώσει τον μέσο χρόνο επίλυσης ενός ζητήματος εξυπηρέτησης πελατών από 11 λεπτά σε δύο, ενώ «διατηρεί τα ίδια σκορ ικανοποίησης πελατών με τους ανθρώπινους υπαλλήλους».

Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία στο μάρκετινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: