Γερμανία: Γιατί το AfD βάζει στο στόχαστρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Γερμανία: Γιατί το AfD βάζει στο στόχαστρο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Photo: pixabay.com
Καθώς οι εκλογές στα ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας πλησιάζουν, το ακροδεξιό κόμμα αναδεικνύει την αντίθεσή του στα έργα ΑΠΕ ως κεντρικό σημείο της εκστρατείας του.

Το ακροδεξιό κόμμα AfD της Γερμανίας, το οποίο ελπίζει να σημειώσει τις πρώτες του εκλογικές νίκες στα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας την 1η Σεπτεμβρίου, επικεντρώνει την προεκλογική του εκστρατεία στην αντίθεση προς τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος του κόμματος είναι να προσελκύσει την ψήφο των αγροτικών κοινοτήτων, οι οποίες αντιδρούν στην επέκταση των ανεμογεννητριών και άλλων έργων πράσινης ενέργειας.

Με την πρόταση αυστηρότερων κανόνων για την κατασκευή ανεμογεννητριών, το AfD επιχειρεί να παρουσιάσει την αιολική ενέργεια ως παράγοντα που αυξάνει τους λογαριασμούς ενέργειας των καταναλωτών. Το μήνυμα αυτό φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση σε περιοχές της υπαίθρου που είναι δυσαρεστημένες με την κεντροαριστερή κυβέρνηση και την πολιτική της για την πράσινη ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο το AfD να σχηματίσει κυβέρνηση, δεδομένης της άρνησης των άλλων κομμάτων να συνεργαστούν μαζί του, η ισχυρή του παρουσία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υλοποίηση των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθυστερώντας τους στόχους της Γερμανίας για την πράσινη μετάβαση.

Σε περιοχές όπως η Θουριγγία και η Σαξονία, η αντίσταση προς την αιολική ενέργεια αυξάνεται, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια γενικότερη αντίδραση στην ενεργειακή μετάβαση σε ολόκληρη τη Γερμανία και την Ευρώπη. Το AfD επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δυσαρέσκεια, θέτοντας σε κίνδυνο την πρόοδο των έργων αιολικής ενέργειας, τα οποία θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: