ΔΕΗ: Στα 15,94 λεπτά η κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Σεπτέμβριο

ΔΕΗ: Στα 15,94 λεπτά η κιλοβατώρα το πράσινο τιμολόγιο τον Σεπτέμβριο
Photo: pixabay.com
Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της, η τελική τιμή του «πράσινου» τιμολογίου είναι 15,94 λεπτά, το οποίο είναι 2,8% χαμηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν διαμορφωνόταν στα 16,391 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς την επιδότηση.

Υπενθυμίζεται πως η Protergia έχει ανακοινώσει πως διατηρεί και τον Σεπτέμβριο τις ίδιες χρεώσεις στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, ενώ η ΗΡΩΝ κρατά σταθερές τις τιμές στο ειδικό τιμολόγιο για τρίτο μήνα.

Οι όποιες επιδοτήσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ρίξουν κι άλλο την τελική τιμή στον καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν οι πόροι από τη φορολογία και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της επιδότησης, έως ότου υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών, ωστόσο, τηρείται στάση αναμονής, μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές τιμές από τους παρόχους.

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά, χωρίς μια μικρή ενίσχυση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών λόγω της φυσιολογικής μείωσης στη ζήτηση αλλά και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: