Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς η πρόταση Κασσελάκη για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς η πρόταση Κασσελάκη για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συναντάται με εκπροσώπους της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, στο γραφείο του, στην πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – Αλλαγή ονόματος θα προτείνει ο Κασσελάκης.

Μεγάλες αλλαγές που περιλαμβάνουν ακόμη και την αλλαγή ονόματος, αναμένεται να προωθήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα που έχει επιλέξει είναι το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς». Την πρότασή του για αλλαγή ονόματος του κόμματος αναμένεται να την καταθέσει στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί 7-8 Σεπτεμβρίου.

Ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής η οποία συνεδριάζει το προσεχές ΣΚ, ο πρόεδρος του κόμματος προτείνει πολύ σημαντικές δομικές αλλαγές στην παράταξη.

Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν:

  • Την αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
  • Μη συμμετοχή των βουλευτών στα κομματικά όργανα.
  • Ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή. Έπειτα θα αλλάζει περιφέρεια.
  • Ισχυροποίηση των μελών τα οποία πλέον θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα όπως τη γραμμή του κόμματος και θα έχουν λόγο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
  • Βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν σε ένα κοινό κομματικό όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται από 151 μέλη. Αυτό θα αντικαταστήσει τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το… τραβάει ο Πολάκης: «Δεν είμαι παιδάκι για να με διαγράφουν και να με εντάσσουν» (vid)

Ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ και η απαξίωση της πολιτικής