Bank of America: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα

Bank of America: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα
epa08129550 (FILE) - A file photo dated 22 April 2008 showing a view of a Bank of America branch in New York, New York, USA (re-issued 16 April 2018). Bank of America is to release their 4th quarter 2019 results on 15 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 54268906 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αβέβαιες μακροοικονομικές προοπτικές, αυτάρεσκη τιμολόγηση κινδύνου…

Θέση υπέρ των ελληνικών ομολόγων παίρνει η αμερικανική τράπεζα Bank of America, λαμβάνοντας ώθηση από τις θετικές προοπτικές της Ελλάδος, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αξιολογήσεις της χώρας.

Η ευαισθησία των ελληνικών ομολόγων στον κίνδυνο θα παραμείνει χαμηλότερη από αυτή των ιταλικών ομολόγων, και για αυτό συνεχίζουν να μας αρέσουν, σημειώνει η τράπεζα. Όπως υποστηρίζεται, τυγχάνουν διαπραγμάτευσης σχετικά φθηνά, ενώ παρουσιάζουν  σταθερότητα.

«Εξετάζοντας τα ευρωπαϊκά ομόλογα τα οποία παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία, με το βλέμμα στο sell-off του Ιουλίου, μπορούμε να δούμε πώς τα διαφορετικά spreads τείνουν να αντιδρούν σε καθεστώς κινδύνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιταλία και η Ελλάδα τείνουν να ηγούνται των κινήσεων, χωρίς εκπλήξεις, ενώ η Ισπανία/Γαλλία/Πορτογαλία παρουσιάζουν μεγάλες μεταβολές. Είναι ενδιαφέρον ότι το Βέλγιο (παρά το μικρότερο μέγεθος, την έκθεση στην αγορά και τη ρευστότητα) μπορεί τώρα να ξεπεράσει τη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλότερης πιστωτικής ποιότητας, η Ιρλανδία τείνει να κινείται πιο ιδιοσυγκρασιακά. Η ίδια κατάταξη επιβεβαιώνεται σε γενικές γραμμές και από την ευαισθησία των περιθωρίων».

Εντός της περιφέρειας, η Ιταλία και η Ελλάδα συμπεριφέρθηκαν με παρόμοια ευαισθησία στον παγκόσμιο κίνδυνο on/off, αλλά πρόσφατα αυτό άλλαξε: η Ελλάδα έχει αποσυνδεθεί από την τυπική έκθεση της περιφέρειας στον κίνδυνο. 

«Σε γενικές γραμμές, πιστεύουμε ότι αυτή η αποσύνδεση θα συνεχιστεί (με τα ελληνικά ομόλογα να εμφανίζουν σχετικά χαμηλότερη μεταβλητότητα/ευαισθησία), παρόλο που μέρος της πρόσφατης συμπεριφοράς μπορεί να επαναληφθεί» σημειώνει η BofA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: