Δεν… ιδρώνει ο Σολτς: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών – Σταθερή στήριξη στην Ουκρανία παρά τις δυσκολίες

Δεν… ιδρώνει ο Σολτς: Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών – Σταθερή στήριξη στην Ουκρανία παρά τις δυσκολίες
07 September 2024, Brandenburg, Stahnsdorf: Federal Chancellor Olaf Scholz (SPD) visits employees of the Potsdam branch of the Federal Agency for Technical Relief (THW) in the Stahnsdorf district as part of his summer trip as an SPD member of the Bundestag. Photo: Michael Bahlo/dpa (Photo by Michael Bahlo / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο Γερμανός καγκελάριος απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επιμένοντας ότι η κυβέρνησή του έχει την πλειοψηφία για να προχωρήσει.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ζήτησης ψήφου εμπιστοσύνης από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να ηγηθεί και πάλι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις επόμενες εκλογές. «Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ZDF, απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την κυβερνητική σταθερότητα.

Αναγνωρίζοντας τα δυσμενή αποτελέσματα του SPD στις εκλογές της Θουριγγίας και της Σαξονίας, ο Σολτς χαρακτήρισε «καταθλιπτικά» τα ποσοστά της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), αλλά δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του SPD. «Είμαι σαφώς ακόμη κατάλληλος για να υπηρετώ τη Γερμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με την υποστήριξη στην Ουκρανία, ο Σολτς επανέλαβε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη, παρότι «ορισμένοι πολίτες δεν συμφωνούν». Αναφορικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream και την πιθανή εμπλοκή Ουκρανών, ο Σολτς δήλωσε πως «το θέμα πρέπει να διευκρινιστεί», αλλά διατήρησε τη θετική του σχέση με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση δρα υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι υλοποιεί αποφάσεις δεκαετιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: