Κρίνεται η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης για την ηγεσία και οι πιθανοί υποψήφιοι

Κρίνεται η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης για την ηγεσία και οι πιθανοί υποψήφιοι
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη, με 163 ναι, 120 όχι και 3 άκυρα-λευκά. Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν αναμένεται να διαμορφώσουν το μέλλον του κόμματος και να δώσουν απαντήσεις για τις επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και άλλων πιθανών υποψηφίων.

Σήμερα στις 16:00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται για να χαράξει τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και την εκλογή νέας ηγεσίας. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι κρίσιμες, καθώς το κόμμα βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης μετά την παραίτηση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και την εσωτερική αναταραχή που προκάλεσαν οι εξελίξεις.

Μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου και των στενών συνεργατών του από την ηγεσία, η πολιτική σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ρευστή. Τα σενάρια για το μέλλον του κ. Κασσελάκη ποικίλουν, με τις πιθανότητες να αποχωρήσει από το κόμμα, να ιδρύσει νέο κόμμα ή να θέσει ξανά υποψηφιότητα να παραμένουν στο τραπέζι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο ίδιος προτίθεται να παραμείνει ενεργός στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ οι πιθανότητες νέας υποψηφιότητας για την ηγεσία είναι ανοιχτές, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου. Τα ονόματα που έχουν ήδη ακουστεί, όπως αυτά του Παύλου Πολάκη και της Ρένας Δούρου, εντείνουν το ενδιαφέρον, ενώ οι αναφορές του κ. Κασσελάκη περί “κουκούλας” συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις.

Παράλληλα, στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και συντεταγμένη πορεία προς την ανασυγκρότηση του κόμματος, επισημαίνοντας πως η εκλογή νέας ηγεσίας πρέπει να ενισχύσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή.

Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στην Πολιτική Γραμματεία, όπου θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέου προέδρου, με την ένταση να υποχωρεί ενδεχομένως εάν οι διαδικασίες δεν τραβήξουν περισσότερο από τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: