TSMC: Αύξηση 33% στα έσοδα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ημιαγωγών του κόσμου – Ο ρόλος της Nvidia και των iPhone

TSMC: Αύξηση 33% στα έσοδα του μεγαλύτερου κατασκευαστή ημιαγωγών του κόσμου – Ο ρόλος της Nvidia και των iPhone
epa07626390 The logo of Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) is displayed during the TSMC Annual general meeting in Hsinchu, Taiwan, 05 June 2019. According to news reports, TSMC is the world's largest dedicated semiconductor foundry, providing the industry's leading process technology and foundry's largest portfolio of process-proven libraries, IPs, design tools and reference flows. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μεγαλύτερη εταιρεία της Ταϊβάν πραγματοποιεί πλέον πάνω από το ήμισυ των εσόδων της από υπολογιστές υψηλής απόδοσης.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, η Τaiwan Semiconductor Manufacturing Co., κατέγραψε αύξηση εσόδων 33% τον Αύγουστο σε ένα θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές που ποντάρουν στην ανάκαμψη της αγοράς των smartphones και στη διατήρηση της ζήτησης για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, οι πωλήσεις της TSMC έφτασαν τα 250,9 δισ. δολάρια Ταϊβάν (7,87 δισ. δολάρια) για τον περασμένο μήνα, επιβραδύνοντας από τον ρυθμό αύξησης 45% του προηγούμενου μήνα. Για το τρίτο τρίμηνο, οι αναλυτές αναμένουν ότι τα έσοδα της TSMC θα αυξηθούν κατά 37%, επεκτείνοντας την ανάκαμψη από τα βάθη μετά το 2023.

Αν και είναι μόνο ένα στιγμιότυπο ενός μήνα, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες σχετικά με το αν η αγορά έχει υπερεκτιμήσει την ανθεκτικότητα των δαπανών για υποδομές AI. Η μετοχή της Nvidia έχασε περίπου 279 δισεκατομμύρια δολάρια στις 3 Σεπτεμβρίου, στη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια της αξίας της, μετά την ανακοίνωση των κερδών που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις πιο υψηλές προσδοκίες.

Αυτό βάζει την TSMC σε τροχιά να ξεπεράσει τις μέσες προβλέψεις για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου με μικρή διαφορά, έγραψαν οι αναλυτές της Bernstein με επικεφαλής τον Μαρκ Λι.

Η μεγαλύτερη εταιρεία της Ταϊβάν πραγματοποιεί πλέον πάνω από το ήμισυ των εσόδων της από υπολογιστές υψηλής απόδοσης, το τμήμα της επιχείρησής της που καθοδηγείται από τη ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia είναι επίσης ο κύριος κατασκευαστής του κύριου επεξεργαστή του iPhone. Η Apple παρουσίασε τη Δευτέρα το iPhone 16, κατασκευασμένο για AI «από την αρχή», αλλά με δυνατότητες που θα προστίθενται σταδιακά στη συσκευή μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Η Wall Street ποντάρει στην ανάκαμψη της ζήτησης για κινητές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com