Ανακάμπτει το Bitcoin, αλλά οι θετικοί καταλύτες τελείωσαν…

Ανακάμπτει το Bitcoin, αλλά οι θετικοί καταλύτες τελείωσαν…
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος υποψήφιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά ο Νοέμβριος μπορεί να είναι μια κομβική στιγμή για τον κλάδο, ανέφερε ο Greg Cipolaro, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο NYDIG

Ανάκαμψη σημειώνει το Bitcoin μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα τον Σεπτέμβριο, που το οδήγησε στις 53.000 δολ.

Ειδικότερα, το Bitcoin (BTC) την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα 57.000 δολ., σημειώνοντας άνοδο 5% τις τελευταίες 24 ώρες και ξεπερνώντας την άνοδο 4,2% του ευρύτερου δείκτη της αγοράς CoinDesk 20 Index. Το Ether (ETH) ακολουθεί αυξητικά με +3%, στα 2.341 δολ. 

Τα cryptos αυξάνονται παράλληλα με την άνοδο στις μετοχές των ΗΠΑ, οι οποίες επίσης υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Nasdaq και ο S&P 500 κατέγραψαν κέρδη 1,15% τη Δευτέρα.

Πάντως, παρά τη μεγάλη ανάκαμψη σήμερα, το bitcoin παραμένει στο -3% για τον Σεπτέμβριο και κάτω από περισσότερο από 20% από τότε που έφτασε σε ιστορικό υψηλό, πάνω από τα $73.000 τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δυστυχώς, οι πιθανοί επερχόμενοι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες για το bitcoin αυτή τη στιγμή μας έχουν τελειώσει», έγραψε ο Greg Cipolaro, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στο NYDIG. Όπως έχει επισημανθεί από άλλους, ο Cipolaro σημείωσε ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αδύναμοι μήνες για το bitcoin. Τα καλά νέα, υπενθυμίζει, είναι ότι ο Οκτώβριος και το τέταρτο τρίμηνο γενικότερα τείνουν να είναι καλοί για τις τιμές.

Οι ταύροι του bitcoin θα μπορούσαν να ψάξουν μόνο σε παράγοντες εκτός των κρυπτονομισμάτων για θετικούς καταλύτες. Μεταξύ αυτών θα ήταν μακροοικονομικές ειδήσεις όπως η απασχόληση, ο πληθωρισμός και οι πολιτικές της Federal Reserve. Υπάρχουν επίσης οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, και ενώ ο υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει πολύ φιλικές πρωτοβουλίες για την κρυπτογράφηση, πολύ λιγότερα είναι γνωστά για τη θέση της Καμάλα Χάρις.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος υποψήφιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά ο Νοέμβριος μπορεί να είναι μια κομβική στιγμή για τον κλάδο», κατέληξε ο Cipolaro. «Ωστόσο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, το bitcoin μπορεί να είναι στις ιδιοτροπίες του ευρύτερου σκηνικού της αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: