Ηλεκτροκίνηση: Η ΕΕ χαμηλώνει περισσότερο τους δασμούς για τα οχήματα της Tesla – Στο 8%

Ηλεκτροκίνηση: Η ΕΕ χαμηλώνει περισσότερο τους δασμούς για τα οχήματα της Tesla – Στο 8%
05 March 2024, Brandenburg, Grünheide: A vehicle from the security service drives in front of the Tesla car factory in Grünheide, where production is at a standstill due to a power outage. The factory in Grünheide near Berlin has been evacuated, a spokeswoman said. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Παράλληλα, το ύψος των δασμών μειώνεται και για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τους δασμούς για την εισαγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται στην ΕΕ, όπως μετέδωσε την Τρίτη το Bloomberg.

Ο προτεινόμενος δασμολογικός συντελεστής της Tesla θα μειωθεί στο 7,8%, από 9%. Για την BYD, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο δασμολόγιο 17%. Για την Geely, ο νέος συντελεστής θα είναι 18,8% από το προηγούμενο 19,3%. Για την SAIC και άλλες εταιρείες που δεν συνεργάζονται με την έρευνα της ΕΕ, θα ισχύσει μέγιστος συντελεστής 35,3%, δήλωσε η πηγή.

Αυτοί οι δασμοί είναι επιπλέον του συνήθους εισαγωγικού δασμού 10% της ΕΕ για τα αυτοκίνητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διεξάγει την έρευνα κατά των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τον περασμένο μήνα, η ΕΕ παρουσίασε την αρχική της πρόταση για τους τελικούς δασμούς, καθορίζοντας ξεχωριστό συντελεστή 9% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, μια απότομη μείωση από τον υψηλότερο δασμό που θα ισχύει για όλες τις συνεργαζόμενες εταιρείες – που τώρα ορίζεται στο 20,7%.

Αυτός ο δασμός πρόκειται να εφαρμοστεί σε ορισμένους κινέζους παραγωγούς, όπως η Chery, η Great Wall Motor Co και η NIO, καθώς και σε ορισμένες κοινοπραξίες μεταξύ κινεζικών εταιρειών και αυτοκινητοβιομηχανιών της ΕΕ.

Η Κίνα και οι επηρεαζόμενες εταιρείες είχαν προθεσμία 10 ημερών για να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους και η Επιτροπή τις έλαβε υπόψη της για να καθορίσει τους αναθεωρημένους δασμολογικούς συντελεστές.

Οι προτεινόμενοι τελικοί δασμοί θα υποβληθούν σε ψηφοφορία από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Θα τεθούν σε εφαρμογή, εκτός εάν η ειδική πλειοψηφία των 15 μελών της ΕΕ που εκπροσωπούν το 65% του πληθυσμού της ΕΕ ψηφίσει κατά.

Το μήνυμα του Πεκίνου στις Βρυξέλλες

Την ίδια στιγμή Κίνα ανανέωσε την προσφορά της για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των οικονομικών και εμπορικών τριβών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό διευθυντή εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Εμπορίου Λι Φέι δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε διάλογο και διαβουλεύσεις, ανέφερε το υπουργείο του σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο τόνισε ότι το ζήτημα των αντισταθμιστικών επιδοτήσεων για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα ήταν «πολύπλοκο» και παρουσίαζε σημαντικές προκλήσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ευρωπαϊκή πλευρά για την επίτευξη μιας λύσης που να ανταποκρίνεται στα κοινά συμφέροντα και των δύο πλευρών και να είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΠΟΕ, ώστε να προωθηθεί η υγιής και σταθερή ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κίνας-ΕΕ», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: