Politico: «Φρενάρουν» οι ανακοινώσεις φον ντερ Λάιεν για τη νέα Κομισιόν – Πού οφείλεται η καθυστέρηση;

Politico: «Φρενάρουν» οι ανακοινώσεις φον ντερ Λάιεν για τη νέα Κομισιόν – Πού οφείλεται η καθυστέρηση;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Γερμανίδα αξιωματούχος επρόκειτο να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διαφόρων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν θα αποκαλύψει ποιοι υποψήφιοι επίτροποι θα πάρουν ποιες θέσεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα το Politico.eu.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Γερμανίδα αξιωματούχος επρόκειτο να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διαφόρων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη το πρωί, μετά την οποία αναμενόταν να ανακοινώσει δημοσίως το επόμενο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Όμως η συνάντηση αυτή έχει πλέον αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα, όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

Τη Δευτέρα, η Σλοβενία πρότεινε την Μάρτα Κος, πρώην πρέσβειρα, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της φον ντερ Λάιεν για μια πιο ισορροπημένη Επιτροπή μεταξύ των δύο φύλων.

Ωστόσο, το σλοβενικό κοινοβούλιο πρέπει ακόμη να υπογράψει αυτή την αλλαγή, γεγονός που αναβάλλει την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν, μετά από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: