Η… άγνοια κρατά πίσω την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία

Η… άγνοια κρατά πίσω την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία
Photo: pixabay.com
Έρευνα της YouGov αποκαλύπτει σημαντικές παρανοήσεις γύρω από το κόστος, την ασφάλεια και τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν αναποφάσιστοι για τα ηλεκτρικά οχήματα, με την άγνοια να αποτελεί βασικό εμπόδιο. Έρευνα της YouGov αποκαλύπτει σημαντικές παρανοήσεις γύρω από το κόστος, την ασφάλεια και τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επηρεάζοντας αρνητικά τις αποφάσεις τους για μελλοντικές αγορές.

Σύμφωνα με την έρευνα της YouGov σε περίπου 1.000 οδηγούς βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, το 57% απάντησε σωστά μόνο σε δύο από τις 10 ερωτήσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ένα 23% απέτυχε να απαντήσει σωστά σε οποιαδήποτε ερώτηση. Αυτή η έλλειψη γνώσεων φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά την προθυμία των οδηγών να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα, με πολλούς να διατηρούν λανθασμένες αντιλήψεις για το κόστος και την ασφάλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για παράδειγμα, το 62% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά στη χρήση, ενώ μόνο το 14% αντιλαμβάνεται σωστά ότι είναι φθηνότερα σε σύγκριση με τα βενζινοκίνητα. Επιπλέον, το 41% των οδηγών θεωρεί λανθασμένα ότι τα EV έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιάσουν φωτιά, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι είναι 80 φορές λιγότερο πιθανό να συμβεί αυτό σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα.

Παρά την πρόοδο στη φόρτιση και την ενέργεια, το 80% πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα καταφέρει να εγκαταστήσει επαρκή υποδομή φόρτισης μέχρι το 2030. Αυτές οι παρανοήσεις φαίνεται να κρατούν πίσω την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, παρόλο που το ενδιαφέρον αυξάνεται μεταξύ των καλά ενημερωμένων οδηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: