Κοινό «μέτωπο» από ΗΠΑ και Βρετανία απέναντι στο Ιράν

US Secretary of State Antony Blinken meets with Foreign Secretary David Lammy
epa11596123 Britain's Foreign Secretary David Lammy (L) and US Secretary of State Antony Blinken (R) take part in a strategic dialogue at the Foreign, Commonwealth and Development Office in London, Britain, 10 September 2024. Blinken is visiting the UK as part of a strategic dialogue visit. EPA/NEIL HALL / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μπλίνκεν είπε πως η απόφαση του Ιράν να προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι θα επισκεφθούν από κοινού το Κίεβο αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν την Τρίτη ότι είναι ενωμένοι στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

«Είμαστε απολύτως ευθυγραμμισμένοι ως προς την ανάγκη αντιμετώπισης της κακόβουλης δραστηριότητας του Ιράν στην περιοχή και πέραν αυτής», υποστήριξε ο Λάμι στους δημοσιογράφους δίπλα στον Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται τη Βρετανία.

«Βλέπουμε ένα ανησυχητικό μοτίβο μεγαλύτερης ιρανικής υποστήριξης της παράνομης ομάδας του Κρεμλίνου και συζητήσαμε σήμερα την κοινή μας δέσμευση να θέσουμε την Τεχεράνη προ των ευθυνών της για την υπονόμευση της παγκόσμιας σταθερότητας».

Ο Μπλίνκεν είπε πως η απόφαση του Ιράν να προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Ο Λάμι δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψουν στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα, η πρώτη κοινή επίσκεψη αυτού του είδους για περισσότερο από μια δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com