Από τις πασαρέλες στο… διάστημα: Ο γαλλικός οίκος Cardin σχεδιάζει τις στολές εκπαίδευσης των αστροναυτών

Από τις πασαρέλες στο… διάστημα: Ο γαλλικός οίκος Cardin σχεδιάζει τις στολές εκπαίδευσης των αστροναυτών
Photo: pixabay.com
Νέα συνεργασία του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Ο οίκος μόδας Cardin έφτασε πιο κοντά στο όνειρο του αείμνηστου Pierre Cardin να… περπατήσει στο φεγγάρι, μέσα από τη νέα συνεργασία του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Ο γαλλικός οίκος ανέλαβε να σχεδιάσει τις στολές εκπαίδευσης των αστροναυτών στη νέα εγκατάσταση προσομοίωσης Λούνα, στην Κολωνία της Γερμανίας, προετοιμάζοντας τους για τις μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα, τα φώτα στράφηκαν στον Γερμανό αστροναύτη Matthias Maurer, καθώς φόρεσε το πρωτότυπο κοστούμι σε εκδήλωση στα προσωρινά γραφεία της ομάδας Cardin στο Παρίσι. Ο Maurer, με εμπειρία από διαστημικούς περιπάτους, ανέφερε ότι, ενώ η συγκεκριμένη στολή είναι αποκλειστικά για εκπαίδευση, παρέχει σημαντική προετοιμασία για τις αποστολές του μέλλοντος.

Ο Pierre Cardin είχε εκφράσει τη λύπη του που δεν κατάφερε να κάνει το βήμα προς το φεγγάρι, παρά το πάθος του για το διάστημα. Ο σημερινός πρόεδρος του οίκου, Rodrigo Basilicati Cardin, συνεχίζει το όραμα του θείου του, ενισχύοντας τη σύνδεση της μόδας με την επιστημονική κοινότητα και τη διαστημική τεχνολογία, με τη νέα πρωτοβουλία να βασίζεται σε προηγούμενη συνεργασία του οίκου με την Thales Alenia Space.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: