Risk on στις αγορές μετά το προεδρικό debate στις ΗΠΑ – Στο κόκκινο τα tokens του Τραμπ

Risk on στις αγορές μετά το προεδρικό debate στις ΗΠΑ – Στο κόκκινο τα tokens του Τραμπ
A person on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) watches TV screens on July 27, 2022. - US Federal Reserve on Wednesday again raised the benchmark interest rate by three-quarters of a percentage point in its ongoing battle to tamp down raging price pressures that are squeezing American families. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) Photo: AFP
Σε διολίσθηση στα κρυπτονομίσματα…

Ημέρα υψηλού ρίσκου είναι η σημερινή για τα κρυπτονομίσματα, στον απόηχο του debate Τραμπ – Χάρις, στο οποίο -υποτίθεται- η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία κέρδισε τις εντυπώσεις. Το Bitcoin (BTC), το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σε αξία αγοράς, υποχωρούσε πάνω από 2% στα 56.300 δολ., με τον δείκτη CoinDesk 20, τον ευρύτερο δείκτη της αγοράς, να υποχωρεί σχεδόν 2,5%.

Το Dogecoin (DOGE) οδήγησε σε απώλειες μεταξύ των σημαντικών token, διολισθαίνοντας 4% τις τελευταίες 24 ώρες, δείχνουν τα στοιχεία του CoinGecko, ενώ το xrp (XRP), το SOL του Solana, το Ether (ETH) και το BNB του blockchain BNB παρέμειναν αμετάβλητα. Εν τω μεταξύ, οι εισροές προς τα ETF αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά από ένα σερί ζημιών ρεκόρ, κερδίζοντας 117 εκατομμύρια δολάρια, προεξάρχοντος του προϊόντος FBTC της Fidelity.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Τραμπ άρχισε να φλερτάρει με την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Από τότε, οι traders παρακολουθούν στενά τις αποδόσεις Τραμπ και Χάρις στην πλατφόρμα στοιχημάτων Polymarket. Σύμφωνα με τους traders του Polymarket, η Χάρις κέρδισε το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ. Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ είχε διαγκωνιστεί σε debate με τον Τζο Μπάιντεν, πριν ο Πρόεδρος αποχωρήσει από την κούρσα και παραδώσει τα ηνία στον Χάρις.

Στις παραδοσιακές αγορές, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον S&P 500 έχασαν 0,4% και οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν σε χαμηλό επτά μηνών καθώς ο Τραμπ υπερασπίστηκε την επιβολή εμπορικών δασμών. Από την άλλη, το γεν Ιαπωνίας ενισχύθηκε στα 140,70 ανά δολάριο ΗΠΑ, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Στο κόκκινο τα tokens του Τραμπ

Παρότι οι παίκτες του Polymarket βλέπουν ντέρμπι στις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι η Kamala Harris κέρδισε το χθεσινό debate. Έτσι, τα tokens Political Finance (PoliFi) με θέμα τον Τραμπ πλήττονται, με το νόμισμα MAGA (TRUMP) να υποχωρεί κατά 11,7%, το Doland Tremp του Solana (TREMP) να υποχωρεί κατά 27% και το MAGA (MAGA) να υποχωρεί κατά 23,5%. Εν τω μεταξύ, το token «Kamala Horris» (KAMA) με θέμα τη Harris αυξήθηκε κατά 7,6%. Ολόκληρη η κεφαλαιοποίηση της κατηγορίας PoliFi μειώνεται κατά 8,8%, σε κάτι περισσότερο από 540 εκατομμύρια δολάρια.

Πίσω στο Polymarket, οι παίκτες που στοιχηματίζουν βάζουν τα χρήματά τους σε 56% πιθανότητα να γίνει άλλη μια συζήτηση και 27% πιθανότητα ο Τραμπ να απολύσει τον διευθυντή της εκστρατείας του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Τραμπ εμφανίστηκε στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News, κάτι που οι παρατηρητές λένε ότι είναι ένα σημάδι ότι η απόδοσή του στο debate δεν ενθουσίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: