Μείωση εκπομπών CO2: Τα ηλεκτρικά φορτηγά κοστίζουν 3 φορές παραπάνω από τα πετρελαιοκίνητα

Μείωση εκπομπών CO2: Τα ηλεκτρικά φορτηγά κοστίζουν 3 φορές παραπάνω από τα πετρελαιοκίνητα
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Λιγότερο από το 2% των βαρέων εμπορευματικών οχημάτων της ΕΕ είναι σήμερα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα.

Οι τιμές των φορτηγών χωρίς εκπομπές ρύπων πρέπει να μειωθούν έως και κατά το ήμισυ για να αποτελέσουν μια προσιτή εναλλακτική λύση έναντι των ντιζελοκίνητων μοντέλων, αναφέρει μελέτη της εταιρείας συμβούλων McKinsey που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ένα απαραίτητο βήμα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λιγότερο από το 2% των βαρέων εμπορευματικών οχημάτων της ΕΕ είναι σήμερα ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του μπλοκ, το ποσοστό αυτό θα πρέπει να αυξηθεί στο 40% των νέων πωλήσεων έως το 2030, έδειξε η μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από την έκθεση φορτηγών IAA Transportation 2024 στο Ανόβερο.

Επί του παρόντος, το κόστος παραγωγής για τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι 2,5-3 φορές υψηλότερο από ό,τι για τα πετρελαιοκίνητα και με τις εταιρείες logistics να μην είναι διατεθειμένες να αποδεχτούν υψηλότερο κόστος για μεταφορές χωρίς εκπομπές ρύπων, ο στόχος αυτός είναι ακόμη μακρινός.

Για να ξεπεραστεί αυτό, οι τιμές για τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά δεν θα πρέπει να είναι περισσότερο από 30% υψηλότερες από ό,τι για τα μοντέλα ντίζελ, ανέφερε η McKinsey, κάτι που θα απαιτούσε ένα τεχνολογικό άλμα στις μπαταρίες.

Για την επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για το CO2, απαιτείται επίσης μείωση του κόστους φόρτισης κατά 25%, όπως έδειξε η μελέτη, ενώ μέχρι το 2035 θα πρέπει να εγκατασταθούν 900.000 ιδιωτικά σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, γεγονός που θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αποτελούν μια άλλη πρόκληση για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών, καθώς προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα με φθηνότερο κόστος. Έχουν ήδη αποκτήσει μερίδιο 20% στην αγορά λεωφορείων.

«Δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο να συμβεί αυτό πραγματικά στα ηλεκτρικά φορτηγά με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε η Άννα Χερλτ, επικεφαλής της συμβουλευτικής για τα επαγγελματικά οχήματα στη McKinsey, η οποία συνυπογράφει τη μελέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com