Η Moderna «βλέπει» έσοδα 3,5 δισ. δολαρίων το 2025

Η Moderna «βλέπει» έσοδα 3,5 δισ. δολαρίων το 2025
Medical syringes are seen with Moderna company logo displayed on a screen in the background in this illustration photo taken in Poland on October 12, 2020. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Τα χαμηλότερα ετήσια έσοδά της από τότε που η Moderna λάνσαρε το εμβόλιο COVID-19 στα τέλη του 2020.

Η Moderna αναμένει πωλήσεις μεταξύ 2,5 και 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος και προέβλεψε ότι η κυκλοφορία νέων προϊόντων θα οδηγήσει σε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των εσόδων κατά 25% μεταξύ 2026 και 2028.

Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων προέβλεψε τον περασμένο μήνα πωλήσεις ύψους 3 δισ. και 3,5 δισ. δολαρίων για φέτος, που θα είναι τα χαμηλότερα ετήσια έσοδά της από τότε που η Moderna λάνσαρε το εμβόλιο COVID-19 στα τέλη του 2020.

Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο ότι η εταιρεία θα έχει έσοδα 3,27 δισ. και 3,74 δισ. δολάρια για το 2024 και το 2025, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία δήλωσε πέρυσι ότι αναμένει να επιστρέψει στην αύξηση των πωλήσεων το 2025.

Ο οικονομικός διευθυντής της Moderna, Τζέιμις Μοκ, δήλωσε ότι η πρόβλεψη για το επόμενο έτος αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα των αγορών COVID και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) στις ΗΠΑ, καθώς και την πρόβλεψη της Moderna ότι τα 10 νέα προϊόντα που αναμένει να εγκριθούν έως το 2027 θα αρχίσουν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα το 2028.

«Για το 2025, μπορεί να έχουμε υποθέσει κάποιες εγκρίσεις νέων προϊόντων, αλλά δεν υποτίθεται ότι θα υπάρξουν πολλά έσοδα από αυτά», δήλωσε.

Η εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης στηρίζεται στα έσοδα από νεότερα εμβόλια mRNA, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου RSV mRESVIA, για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα από το εμβόλιο COVID από το τέλος της πανδημίας.

Η Moderna δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ φέτος για να επεκτείνει την έγκριση για το εμβόλιο RSV σε ενήλικες υψηλού κινδύνου κάτω των 60 ετών, μετά από νέα δεδομένα από μια δοκιμή προχωρημένου σταδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com