FT: Η Sony Music θέλει να αγοράσει το έργο των Pink Floyd για 500 εκατ. δολάρια

FT: Η Sony Music θέλει να αγοράσει το έργο των Pink Floyd για 500 εκατ. δολάρια
epa000472963 Pink floyd reunited perform at the Live 8 concert in London on 02 July 2005. Playing with its classic lineup for the first time in more than 20 years, Pink Floyd dazzled the crowd of approximately 200,000 people at the London edition of Live 8. The group performed "Breathe," "Money," "Wish You Were Here" and "Comfortably Numb," which was introduced to a new generation of U.K. listeners last year via the Scissor Sisters' top 10 hit cover. EPA/STEVE REIGATE UK AND IRELAND OUT EPA/STEVE REIGATE UK AND IRELAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περιλαμβάνει μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιτυχίες των τελευταίων 50 ετών, όπως τα «Money», «Wish You Were Here» και «Another Brick in the Wall».

Η Sony Music βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά των δικαιωμάτων της μουσικής που ηχογράφησαν οι Pink Floyd έναντι περίπου 500 εκατ. δολαρίων, σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συμφωνίες στον κλάδο.

Οι Pink Floyd έχουν διχαστεί από προσωπικές διαφορές μεταξύ των μελών του συγκροτήματος -κυρίως του Ρότζερ Γουότερς και του Ντέιβιντ Γκίλμουρ- γεγονός που καθιστά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον των μουσικών δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η πώληση ενός από τους πιο προσοδοφόρους καταλόγους της βιομηχανίας συζητείται εδώ και πολλά χρόνια,  στο παρελθόν είχε προσελκύσει πλειοδότες όπως η Hipgnosis, η Warner Music και η BMG το 2022.

Ωστόσο, το συγκρότημα προχωράει τώρα σε συζητήσεις με τη Sony Music, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Ο παλιός κατάλογος περιλαμβάνει μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιτυχίες των τελευταίων 50 ετών, όπως τα «Money», «Wish You Were Here» και «Another Brick in the Wall».

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για συμφωνία αυτή τη φορά, δεδομένων των προβλημάτων του παρελθόντος, δήλωσε ένα άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες.

Η πιθανή συμφωνία δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την αγορά των μουσικών δικαιωμάτων γνωστών καλλιτεχνών, των οποίων οι επιτυχίες παραμένουν δημοφιλείς στις νέες γενιές χάρη στις υπηρεσίες streaming και τη χρήση τους στην τηλεόραση και τις ταινίες. Ωστόσο, ο κλάδος πέρασε δυσκολότερα τα τελευταία χρόνια, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια διαβρώνουν τις αποδόσεις και κάνουν άλλες επενδύσεις να φαίνονται πιο ελκυστικές.

Ο όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo επένδυσε τον Ιούλιο 700 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τη Sony να χρηματοδοτήσει εξαγορές μουσικής.

Η Sony Music βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την αγορά των μουσικών δικαιωμάτων της Queen έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων, ενώ στο παρελθόν έχει αγοράσει τον κατάλογο του Μπρους Σπρίνγκστιν με την υποστήριξη της Eldridge Industries, του επενδυτικού βραχίονα του Τοντ Μπόλι, του «αφεντικού» της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Τσέλσι.

Μια εταιρεία όπως η Sony διαθέτει τους πόρους και το δίκτυο για να προωθήσει και να χρησιμοποιήσει τη μουσική στην τηλεόραση, τις ταινίες και τις υπηρεσίες streaming, αυξάνοντας το εισόδημα και την αξία της μουσικής με την πάροδο του χρόνου. Ο Μπομπ Ντίλαν και ο Νιλ Γιανγκ είναι μεταξύ των πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που έχουν συνάψει μεγάλες συμφωνίες για τη μουσική τους τα τελευταία χρόνια.

Ο Γουότερς και ο Γκίλμουρ έχουν και οι δύο διαγράψει επιτυχημένες σόλο καριέρες. Ο Γκίλμουρ έχει κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ και σχεδιάζει περιοδεία φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times