Αυστηροί έλεγχοι από τις ΗΠΑ στις κινεζικές πλατφόρμες online εμπορίου

Αυστηροί έλεγχοι από τις ΗΠΑ στις κινεζικές πλατφόρμες online εμπορίου
This photo shows a gerenal view of China's and USA's flags during a meeting between US Treasury Secretary Janet Yellen and China's Vice Premier He Lifeng at the Guangdong Zhudao Guest House in the southern Chinese city of Guangzhou, on April 5, 2024. (Photo by Pedro Pardo / AFP)
Αφορά αποστολές με αξία μικρότερη των 800 δολαρίων που εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς να υπόκεινται σε δασμούς και φόρους.

Η κυβέρνηση του προέδρου του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι λαμβάνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της «σημαντικά αυξημένης κατάχρησης της απαλλαγής de minimis», δίνοντας έμφαση στις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και προτρέποντας για δράση στο Κογκρέσο.

Το παραθυράκι de minimis επιτρέπει σε αποστολές με αξία μικρότερη των 800 δολαρίων να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς να υπόκεινται σε δασμούς και φόρους και χωρίς να προσφέρουν τόσες πληροφορίες όσο άλλες εισαγωγές.

Σύμφωνα ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι τα τελευταία δέκα χρόνια, ο αριθμός των αποστολών που διεκδικούν αυτή την εξαίρεση σε ένα έτος έχει αυξηθεί από περίπου 140 εκατομμύρια σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο, με την πλειονότητα να προέρχεται από «διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου που ιδρύθηκαν στην Κίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: