Γερμανία: Πιέσεις των επιχειρήσεων στο Βερολίνο για βίζα στους Κινέζους εργαζόμενους

Γερμανία: Πιέσεις των επιχειρήσεων στο Βερολίνο για βίζα στους Κινέζους εργαζόμενους
Photo: AFP
«Η επιτυχία στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία των εταιρειών» σημείωσε το γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο στην Κίνα.

Οι γερμανικές εταιρείες στην Κίνα διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για τους Κινέζους εργαζομένους τους που ταξιδεύουν στη Γερμανία, αναφέρει το γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο στην Κίνα AHK σε επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ, την οποία είδε το Reuters το Σάββατο.

«Ανησυχούμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες στην έγκαιρη χορήγηση βίζας για τη Γερμανία σε Κινέζους υπαλλήλους γερμανικών εταιρειών», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν 300 εταιρείες, σημειώνοντας ότι οι χρόνοι υποβολής αιτήσεων είναι πολύ μεγάλοι και η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από ό,τι στο παρελθόν.

Ως παράδειγμα αναφέρεται η μητροπολιτική περιοχή της Σαγκάης, όπου εδρεύουν τα δύο τρίτα των γερμανικών εταιρειών. Ο χρόνος διεκπεραίωσης των θεωρήσεων εκεί λέγεται ότι είναι πλέον περίπου τρεις μήνες και η απλουστευμένη διαδικασία θεώρησης που υπήρχε παλαιότερα έχει καταργηθεί και θα πρέπει να επανέλθει, ανέφεραν οι γερμανικές εταιρείες.

Τα ραντεβού αναρτήθηκαν πλέον στο διαδίκτυο σε ακανόνιστες ώρες και κατανεμήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, αναφέρεται στην επιστολή. Ο ιστότοπος του παρόχου ήταν επίσης δύσκολα προσβάσιμος και συχνά αναφέρει σφάλματα κατά την κράτηση ραντεβού.

«Η επιτυχία στην Κίνα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία των εταιρειών», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας ότι αυτό ισχύει όχι μόνο για την επιχειρηματική επιτυχία, αλλά και για την προώθηση της καινοτομίας.

Προκειμένου να αντέξουν τον τοπικό ανταγωνισμό, τα προϊόντα και τα επιχειρηματικά μοντέλα έπρεπε να προσαρμοστούν στην κινεζική αγορά ακόμη πιο γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται εντατική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μητρικών εταιρειών στη Γερμανία και των θυγατρικών τους στην Κίνα, αναφέρεται στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com