Ανησυχία στην Ryanair για λιγότερα αεροσκάφη της Boeing λόγω της απεργίας

Ανησυχία στην Ryanair για λιγότερα αεροσκάφη της Boeing λόγω της απεργίας
epa09224278 A Ryanair Boeing 737-800 lands in the Vilnius International Airport, in Vilnius, Lithuania, 23 May 2021. As Ryanair spokeswoman said, 'the aircraft carrying scores of passengers from Athens to Vilnius was diverted to the Belarusian capital under the escort of a Mig-29 fighter jet after its crew was notified by authorities in Minsk of a 'potential security threat on board'. A Ryanair flight from Athens, Greece to Vilnius, Lithuania, with Belarus' opposition journalist Roman Protasevich onboard, has been diverted and forced to land in Minsk on 23 May 2021, after alleged bomb threat. Protasevich was detained by Belarusian Police after landing, as Belarusian Human Rights Center 'Viasna' reports and Lithuanian President Gitanas Nauseda demanded immediate release of Protasevich. EPA/STRINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε 30 αεροσκάφη 737 MAX πριν από το καλοκαίρι του 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε το Σάββατο ότι η παρατεταμένη απεργία των εργαζομένων της Boeing μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών που θα παραλάβει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι σε 20 από τα 25 που αναμενόταν.

O ίδιος σημείωσε πως η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Boeing, υποτίθεται ότι θα παραλάμβανε 30 αεροσκάφη 737 MAX πριν από το καλοκαίρι του 2025, αλλά τα λειτουργικά προβλήματα της Boeing είχαν ήδη μειώσει τον αριθμό αυτό σε 25.

Αλλά τώρα, με την απεργία των εργαζομένων της Boeing αυτή την εβδομάδα να απειλεί περαιτέρω την ανάκαμψη της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών, υποστήριξε ότι η Ryanair μπορεί να παραλάβει μόνο 20 αεροπλάνα αν η απεργία συνεχιστεί για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Boeing θα διορθώσει αυτή την απεργία», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στο ιρλανδικό Newstalk Radio.
«Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται όλη την εβδομάδα στα εργοστάσια της Boeing στην περιοχή του Σιάτλ που συναρμολογούν τα αεροσκάφη MAX, 777 και 767 της Boeing.

Η Boeing έχει υποσχεθεί να αυξήσει την παραγωγή της μέχρι το τέλος του έτους, αφού πάλεψε με προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και λειτούργησε με πιο αργή γραμμή συναρμολόγησης μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της πτήσης ενός βύσματος πόρτας σε ένα αεροσκάφος 737 MAX 9, η οποία αύξησε τον ρυθμιστικό έλεγχο.

Ο O’Λίρι δήλωσε ότι η Boeing θα χρειαστεί πιθανότατα δύο έως τρία χρόνια για να επανέλθει σε τροχιά.

Οι διαπραγματευτές της Boeing και του συνδικάτου θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να τερματίσουν την απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com