Κεφαλογιάννη: Ρεκόρ με 22 δισ. ευρώ στα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας το 2024

ολγα κεφαλογιαννη
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλάει στη διυπουργική συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό, στην αίθουσα συνεντεύξεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024. Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο top 10 των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στον κόσμο», δήλωσε η Κεφαλογιάννη.

Η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει έσοδα ρεκόρ, ύψους 22 δισ. ευρώ, από τον τουρισμό για το σύνολο του 2024, ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας τη Δευτέρα στη Διυπουργική Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων.

Η ίδια είπε πως η χώρα μας κατέγραψε το 2023 έσοδα ρεκόρ από τον τουρισμό ύψους 20,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το 2024 θα είναι άλλη μια καλή χρονιά.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο top 10 των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στον κόσμο», δήλωσε η Κεφαλογιάννη. «Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Reuters σημειώνει πως ο τουρισμός αποτελεί σημαντική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας, αλλά η έλλειψη κατοικιών ώθησε τη χώρα να ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το μήνα σχέδια για την αύξηση του φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, την απαγόρευση νέων αδειών στο κέντρο της Αθήνας και την παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων ώστε να στραφούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

Αναλύοντας λεπτομερώς το σχέδιο αυτό, η Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η απαγόρευση θα αφορά νέες άδειες για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε τρεις συνοικίες στο κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: