Τηλεργασία, τέλος και επιστροφή στη start up νοοτροπία για την Amazon

Τηλεργασία, τέλος και επιστροφή στη start up νοοτροπία για την Amazon
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Amazon επιδιώκει να αναζωογονήσει τη δυναμική της, προχωρώντας σε μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων και καλώντας τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, υιοθετεί μια νέα προσέγγιση στη λειτουργία της μεγαλύτερης διαδικτυακής λιανικής εταιρείας παγκοσμίως. Με μια σειρά αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των γραφειοκρατικών εμποδίων και της επιστροφής των υπαλλήλων στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα από τον Ιανουάριο, η Amazon στοχεύει να επανέλθει στις ρίζες της ως μια επιχείρηση με ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο Τζάσι υπογράμμισε την ανάγκη να λειτουργεί η εταιρεία με το πνεύμα μιας νεοφυούς επιχείρησης, εξαλείφοντας τις περιττές διαδικασίες και την υπερβολική γραφειοκρατία. Κάθε τμήμα της εταιρείας θα πρέπει να αυξήσει την αναλογία εργαζομένων προς διευθυντές κατά 15% έως το Μάρτιο του 2025. Επιπλέον, η εταιρεία εισάγει μια γραμμή επικοινωνίας για τη γραφειοκρατία, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για περιττές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρος της νέας στρατηγικής είναι η αλλαγή πολιτικής εργασίας. Από τον Ιανουάριο, οι υπάλληλοι της Amazon θα πρέπει να επιστρέφουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένες εξαιρέσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της προηγούμενης ευελιξίας, όπου οι εργαζόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν να εργαστούν τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Ο Τζάσι σημείωσε ότι κατανοεί τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι προσαρμόζοντας τις προσωπικές τους ζωές στο νέο καθεστώς. Παρόλα αυτά, θεωρεί την αλλαγή αυτή κρίσιμη για τη διατήρηση της ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και της διασφάλισης της ενότητας των ομάδων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής θα επηρεάσει κυρίως τους περίπου 350.000 υπαλλήλους γραφείου της Amazon παγκοσμίως, οι οποίοι εργάζονταν προηγουμένως εξ αποστάσεως. Οι νέες οδηγίες αναμένεται να αυξήσουν την παρουσία των υπαλλήλων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σε μεγάλες πόλεις, όπως το Σιάτλ και το Άρλινγκτον.

Ο Τζάσι κλείνει τονίζοντας ότι η διατήρηση μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας απαιτεί συνεχόμενη προσπάθεια και δέσμευση από όλους, προκειμένου η Amazon να συνεχίσει να λειτουργεί με το πνεύμα μιας νεοφυούς επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: