Με έκπτωση 10% οι πωλήσεις των iPhone 16 στην Κίνα – Σε αναμονή για το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης

Με έκπτωση 10% οι πωλήσεις των iPhone 16 στην Κίνα – Σε αναμονή για το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης
New models of the Apple iPhone 16 are displayed after Apple's "It's Glowtime" event in Cupertino, California, September 9, 2024. Apple on Monday announced a new iPhone built for generative artificial intelligence as it seeks to boost sales and show it is keeping up in the technology race. (Photo by Nic Coury / AFP) Photo: AFP
Μια σημαντική αγορά για την αμερικανική εταιρεία και μια από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως.

Η νέα ναυαρχίδα της Apple, τα iPhone 16, πωλούνται με σημαντική έκπτωση στην Κίνα καθώς η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο περιμένουν την κυκλοφορία του πρώτου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης (AI) της αμερικανικής εταιρείας στη συσκευή.

Όπως μετέδωσε η South China Morning Post, η Pinduoduo της PDD Holdings, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της χώρας, άρχισε να πωλεί το iPhone 16 Plus με 512 gigabytes αποθηκευτικού χώρου προς 8.999 γουάν (1.268 δολάρια ΗΠΑ), μια έκπτωση 10% από την επίσημη τιμή των 9.999 γουάν. Το iPhone 16 128GB πωλείται με ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση 11%.

Τόσο η Pinduoduo όσο και η Taobao της Alibaba έχουν κάνει έκπτωση 4% στην έκδοση 256GB του high-end iPhone 16 Pro Max, μειώνοντας την τιμή κατά 400 γουάν σε 9.599 γουάν. Η πλατφόρμα αγορών Tmall της Alibaba προσφέρει επίσης στους αγοραστές τη δυνατότητα να πληρώσουν τη νέα συσκευή της Apple σε 24 δόσεις χωρίς χρεώσεις τόκων.

Οι εκπτώσεις υποδηλώνουν χαμηλή ζήτηση για τα smartphone της Apple στην Κίνα, μια σημαντική αγορά για την πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου και μια από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως.

Το iPhone 16 αποστέλλεται αυτή την Παρασκευή χωρίς τα χαρακτηριστικά AI.

Ενώ η Apple δήλωσε ότι θα λανσάρει το σύστημα AI στα αγγλικά των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα και στα τοπικά αγγλικά σε αρκετές αγορές τον Δεκέμβριο, άλλες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι το επόμενο έτος.

Η εταιρεία δεν έχει επίσης δώσει καμία ένδειξη για το πώς σχεδιάζει να προσφέρει το Apple Intelligence στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση έχει αυστηρή εποπτεία επί των γεννητικών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης που είναι προσβάσιμες από το κοινό.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πωλήσεις προ-παραγγελιών το πρώτο Σαββατοκύριακο για τη σειρά iPhone 16 ήταν μειωμένες κατά σχεδόν 13% σε σχέση με τη σειρά iPhone 15 του περασμένου έτους, εν μέρει επειδή λείπει το Apple Intelligence κατά την κυκλοφορία, σύμφωνα με τον Κουό Μινγκ-τσι, αναλυτή της TF International Securities.

«Επιπλέον, ο έντονος ανταγωνισμός στην κινεζική αγορά συνεχίζει να επηρεάζει τη ζήτηση του iPhone», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: