Τεκτονικές αλλαγές στο Instagram: Αλλάζουν οι όροι ιδιωτικότητας 

Τεκτονικές αλλαγές στο Instagram: Αλλάζουν οι όροι ιδιωτικότητας 
Photo: pixabay.com
Οι νέες ρυθμίσεις θα καταστήσουν τους λογαριασμούς εφήβων ιδιωτικούς από προεπιλογή  

Αλλάζει τις ρυθμίσεις απορρήτου για πολλούς εφήβους στις ΗΠΑ ώστε να δώσει στους γονείς περισσότερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους αλληλεπιδρούν στο διαδίκτυο το Instagram.

Ειδικότερα, οι νέες ρυθμίσεις θα καταστήσουν τους λογαριασμούς εφήβων ιδιωτικούς από προεπιλογή, θα περιορίσουν σε ποιους αυτοί οι χρήστες μπορούν να στέλνουν προσωπικά μηνύματα και θα βάλουν τους εφήβους στην “πιο περιοριστική” βαθμίδα όσον αφορά την προβολή ευαίσθητου περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων που δείχνουν ανθρώπους να τσακώνονται ή ορισμένου τύπου αισθητικές επεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές οι πιο περιοριστικές ρυθμίσεις θα ενεργοποιηθούν αυτόματα για όλους τους χρήστες του Instagram κάτω των 18 ετών, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, αν και τα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών θα μπορούν να τις αλλάξουν μόνοι τους. Εάν ένας νεότερος έφηβος προσπαθήσει να αποφύγει τους νέους περιορισμούς αλλάζοντας τα γενέθλιά του στην υπηρεσία, η Meta είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να προσπαθήσει “να βρει προληπτικά αυτούς τους εφήβους και να τους τοποθετήσει” σε πιο περιοριστικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: