Τέλος εποχής για την Tupperware: Ποια ήταν η εταιρεία που μας έμαθε τι σημαίνει «τάπερ»

Τέλος εποχής για την Tupperware: Ποια ήταν η εταιρεία που μας έμαθε τι σημαίνει «τάπερ»
Η εμβληματική εταιρεία που δημιούργησε το αγαπημένο μας «ταπεράκι» δήλωσε πτώχευση.

Η κάποτε εμβληματική εταιρεία προϊόντων κουζίνας υπέβαλε αίτηση για προστασία πτώχευσης, υποκύπτοντας στη μειωμένη ζήτηση για τα κάποτε εμβληματικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων της, τα γνωστά σε όλους μας «τάπερ», και στις αυξανόμενες οικονομικές ζημίες. Τα προβλήματα της εταιρείας επανεμφανίστηκαν μετά από μια σύντομη ώθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η αυξημένη μαγειρική στο σπίτι οδήγησε προσωρινά σε ζήτηση για τα πολύχρωμα, αεροστεγή πλαστικά δοχεία της. Όμως η μετα-πανδημική αύξηση του κόστους πρώτων υλών, όπως η ρητίνη πλαστικού, καθώς και του κόστους εργασίας και μεταφοράς, έπληξαν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους της Tupperware.

«Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική θέση της εταιρείας επηρεάστηκε σοβαρά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Laurie Goldman, σε δελτίο τύπου. Η Tupperware σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση για προστασία πτώχευσης μετά την παραβίαση των όρων του χρέους της και την πρόσληψη νομικών και οικονομικών συμβούλων, ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα.

Η εταιρεία δήλωσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 500 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και υποχρεώσεις αξίας 1 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα πτώχευσης στο Δικαστήριο Πτώχευσης των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ, τα οποία έδειξαν ότι ο αριθμός των πιστωτών είναι μεταξύ 50.001 και 100.000. Η Tupperware προσπάθησε να αναδιοργανώσει την επιχείρησή της για περίπου τέσσερα χρόνια τώρα, αφού ανέφερε πτώση στις πωλήσεις για έξι διαδοχικά τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός συνέχισε να αποθαρρύνει την καταναλωτική της βάση με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Το 2023, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων χρέους και υπέγραψε με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co για να βοηθήσει στην εξερεύνηση στρατηγικών εναλλακτικών.

Καθώς λέμε «αντίο» στην εμβληματική εταιρεία, στην παρακάτω λίστα θα δούμε τις πιο σημαντικές στιγμές της μακράς πορείας της.