Τι σηματοδοτεί για το efood η είσοδος στην off line λιανική

Τι σηματοδοτεί για το efood η είσοδος στην off line λιανική
Η πρεμιέρα του efood local και οι προοπτικές για νέα καταστήματα.

Ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά πραγματοποιεί το efood. Ο market leader του delivery επεκτείνεται και στη μικρή λιανική με δικό της φυσικό δίκτυο. Το πρώτο efood local λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή Γουδή, στην οδό Μικράς Ασίας, ενώ το δεύτερο που βρίσκεται στη λεωφόρο Πεντέλης 44 στο Χαλάνδρι θα λειτουργήσει τις προσεχείς ημέρες.

Τα δύο αυτά εταιρικά καταστήματα αποτελούν το crash test του efood στο φυσικό δίκτυο με το δικό του brand -σ.σ. διαθέτει ήδη φυσικό δίκτυο με τα Kiosky’s που απέκτησε η Delivery Hero από την εξαγορά εταιρειών του ομίλου Μούχαλη-, ενώ οι αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην αγορά της μικρής λιανικής θα αποφασιστεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025.

Τα efood local θα αναπτυχθούν με τη μέθοδο του franchise και σε πρώτη φάση στην Αττική. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του efood, Χάρη Τάκα, το μοντέλο που έχει σχεδιαστεί δεν προβλέπει μεγάλη επένδυση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερο ένας καλός operator με την ομάδα του, παρά ένας επενδυτής.

Το νέο αυτό δίκτυο θα λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο με διευρυμένο ωράριο και θα προσφέρουν πάνω από 2.000 προϊόντα, από σνακ και καφέ έως προϊόντα ψυγείου, καπνικά κ.τ.λ., όπως είπε ο κ. Τάκας, κατά την παρουσίαση του πρώτου efood local στα ΜΜΕ. Επίσης ανέφερε πως σε αντίθεση µε τα άλλα µίνι µάρκετ, τα efood local διαθέτουν εγκαταστάσεις bake off για το ψήσιµο κατεψυγµένων γευµάτων, ενώ έχουν αναπτύξει γεύµατα ιδιωτικής ετικέτας.

Επίσης ο ίδιος ανέφερε πως τα efood local και τα Kiosky’s δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς κάθε αλυσίδα έχει τον δικό της χαρακτήρα, ενώ αντέκρουσε το επιχείρηµα περί «κανιβαλισµού» με τα καταστήματα εστίασης και καφέ τα οποία σήμερα η efood εξυπηρετεί. Σύμφωνα με τον ίδιο η efood, έχει εξελιχθεί από μια πλατφόρμα παραγγελιοληψίας σε ένα online σούπερ μάρκετ με δίκτυο χονδρικής και λιανικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: