Γιατί η κόρη του Μπιλ Γκέιτς δεν έχει φίλους; Το παράπονό της και οι θεωρίες συνομωσίας

Γιατί η κόρη του Μπιλ Γκέιτς δεν έχει φίλους; Το παράπονό της και οι θεωρίες συνομωσίας
epa10003338 US businessman Bill Gates (L), and his daughter Phoebe Gates pose on the red carpet, for the Time 100 Gala, which is held annually to celebrate the release of the magazine’s list of the '100 Most Influential People in the World', at Frederick P. Rose Hall, Home of Jazz at Lincoln Center, in New York, New York, USA, 08 June 2022. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς λέει ότι οι φίλοι της την έχουν κόψει εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας για τον πατέρα της.

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, μερικές φορές επηρεάζοντας τη ζωή του.

Πολλές από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας τον συνδέουν με την COVID-19. Μια δημοφιλής, ανυπόστατη φήμη είναι ότι η πανδημία της COVID-19 ήταν μια πρόφαση για να βάλει ο συνιδρυτής της Microsoft μικροτσίπ στα εμβόλια για να παρακολουθεί τους ανθρώπους.

Τώρα, η Φοίβη Γκέιτς, η μικρότερη κόρη του Μπιλ Γκέιτς και της Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, έχει δηλώσει ότι αυτές οι φήμες έχουν επηρεάσει ακόμα και μερικές από τις προσωπικές της σχέσεις.

Η Φοίβη είναι συνιδρύτρια της Phia, μιας ψηφιακής πλατφόρμας μόδας. Είναι επίσης έντονα κοινωνική ακτιβίστρια, εκφράζοντας τις απόψεις της για τα δικαιώματα αναπαραγωγής και την ισότητα των φύλων στους ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix για τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft, “What’s Next? The Future With Bill Gates“, που έκανε πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου, ρωτάει ο πατέρας της την 22χρονη κόρη του αν έχει δει ποτέ τις θεωρίες συνωμοσίας για αυτόν.

“Όλο και πιο συχνά,” απαντά η Φοίβη, “έχω ακόμα και φίλους που με έχουν κόψει λόγω αυτών των φημών για τα εμβόλια.”

Συνεχίζει λέγοντας ότι, ως απόφοιτη Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ανησυχεί για τη σπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υγεία.

“Πρέπει να μάθω περισσότερα γιατί αφελώς ακόμα πιστεύω ότι η ψηφιακή επικοινωνία μπορεί να είναι δύναμη που μας ενώνει, για να κάνουμε μια λογική συζήτηση,” απάντησε ο πατέρας της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φοίβη Γκέιτς είπε ότι ένα πράγμα που ο πατέρας της δεν καταλαβαίνει για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι τα γεγονότα και η λογική δεν είναι τόσο σημαντικά για τους ανθρώπους όσο η αναζήτηση μιας διέξοδου από την καθημερινή πραγματικότητα.

Ο Γκέιτς τότε ρώτησε την κόρη του από πού προέρχονται οι θεωρίες συνωμοσίας, όπως η συμμετοχή του στα εμβόλια της COVID-19. Για τη Φοίβη Γκέιτς, προέρχονται από ένα μέρος φόβου.

Κατά τη διάρκεια των διαφόρων lockdown, κανείς δεν ήξερε ποιον να εμπιστευτεί ή τι να πιστέψει, είπε.

“Η πανδημία ήταν σίγουρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χειρότερη μορφή τους, απλοποιώντας τα πράγματα,” είπε ο πατέρας της.

Ο Γκέιτς έχει δηλώσει προηγουμένως ότι έχει αρχίσει να γελάει με τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτόν.

Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ,” είπε νωρίτερα φέτος στη BBC. “Όταν οι άνθρωποι λένε ότι θέλω να παρακολουθώ όλους — γιατί να θέλω να παρακολουθώ όλους;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: