BAC Consulting: Η μυστηριώδης εταιρεία που συνδέεται με τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο

Lebanon ambulance
epa11610020 An ambulance arrives at the American University of Beirut Medical Center (AUBMC) after an incident involving Hezbollah members’ wireless devices in Beirut, Lebanon, 17 September 2024. According to Lebanon’s state news agency, several ‘wireless communication devices (pagers) were detonated using advanced technology.’ Hundreds of people with various injuries have been arriving at Lebanese hospitals, according to the Lebanese Public Health Emergency Operations Center of the Ministry of Public Health. EPA/WAEL HAMZEH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με δραστηριότητες από την κατασκευή ηλεκτρονικών ιατρικών συσκευών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων έως την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Φως στο ποια είναι η BAC Consulting, η εταιρεία που συνδέεται με τους χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα και αφήνοντας πίσω τους σχεδόν 3.000 τραυματίες, προσπαθεί να ρίξει η Deutsche Welle.

Το όνομα της εταιρείας με έδρα τη Βουδαπέστη εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δήλωση ενός κατασκευαστή από την Ταϊβάν, της Gold Apollo, η ετικέτα του οποίου εμφανιζόταν στις συσκευές. Η Gold Apollo δήλωσε ότι δεν κατασκεύαζε τις συσκευές και ότι κατασκευάστηκαν από τον Ούγγρο συνεργάτη της BAC Consulting.

«Το προϊόν δεν ήταν δικό μας. Ήταν μόνο ότι είχε τη δική μας μάρκα πάνω του», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Gold Apollo, Χσου Τσινγκ-κουάνγκ, στους δημοσιογράφους στα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Ταϊπέι την Τετάρτη. «Μπορεί να μην είμαστε μια μεγάλη εταιρεία, αλλά είμαστε μια υπεύθυνη εταιρεία», είπε. «Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό».

Η Gold Apollo ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το μοντέλο βομβητή AR-924 παρήχθη και πωλήθηκε από την BAC, η οποία, όπως είπε, ήταν εξουσιοδοτημένη να χρησιμοποιεί το εμπορικό της σήμα για πωλήσεις προϊόντων σε συγκεκριμένες περιοχές. «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των προϊόντων γίνεται εξ ολοκλήρου από την BAC», ανέφερε η δήλωση.

Ο Χσου δήλωσε ότι υπήρξαν προβλήματα με τα εμβάσματα από την BAC, ανέφερε το Reuters.

«Το έμβασμα ήταν πολύ περίεργο», είπε, προσθέτοντας ότι οι πληρωμές είχαν έρθει μέσω της Μέσης Ανατολής. Ο Χσου δεν διευκρίνισε περαιτέρω και δεν παρείχε καμία απόδειξη της σύμβασης με την BAC που η εταιρεία του είχε συμφωνία αδειοδότησης τα τελευταία τρία χρόνια.

Τι κάνει η BAC Consulting;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της BAC Consulting, η εταιρεία αναπτύσσει «διεθνή τεχνολογική συνεργασία μεταξύ χωρών για την πώληση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων», προσθέτοντας ότι η συνεργασία περιλαμβάνει «την επέκταση μιας επιχείρησης από την Ασία σε νέες αγορές, π.χ. αναπτυσσόμενες χώρες», όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως σύμβουλος, απαριθμεί τις τηλεπικοινωνίες ως μια από τις βασικές της ειδικότητες και αναφέρει ότι ενσωματώνει «τα καλύτερα τεχνολογικά διδάγματα και πρακτικές του παρελθόντος από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές».

Η BAC Consulting καταγράφει επίσης τη συλλογή χρυσών κοσμημάτων Nelkhael ως μία από τις δραστηριότητές της, λέγοντας ότι βοηθάει στο branding και το μάρκετινγκ της σειράς κοσμημάτων.

Σύμφωνα με το επίσημο μητρώο εταιρειών στην Ουγγαρία, η BAC δραστηριοποιείται σε δραστηριότητες που κυμαίνονται από την κατασκευή ηλεκτρονικών ιατρικών συσκευών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων έως την εξόρυξη φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου.

Ο μοναδικός ιδιοκτήτης της BAC Consulting

Σύμφωνα με το CompanyWall business, το οποίο ταξινομεί και αναλύει οικονομικές πληροφορίες και επιχειρηματικές πληροφορίες για επιχειρήσεις, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 18,3 εκατ. ουγγρικών φιορινιών (46,4 εκατ. ευρώ, 51,7 εκατ. δολάρια) σε έσοδα 215 εκατ. ουγγρικών φιορινιών το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία στον ιστότοπο του CompanyWall business. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 5,8 εκατ. ουγγρικών φιορινιών.

Την Τετάρτη, ο ιστότοπος της BAC έδειξε αρχικά μια οθόνη σύνδεσης αντί της αρχικής σελίδας και στη συνέχεια εμφάνισε τελικά ένα μήνυμα σφάλματος, το οποίο ανέφερε ότι «δεν έχετε άδεια πρόσβασης σε αυτόν τον πόρο».

Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας είναι η Κριστιάνα Μπάρσονι-Αρσιδιακόνο, το βιογραφικό της οποίας την περιγράφει ως «επιστήμονα που χρησιμοποιεί το πολύ διαφορετικό υπόβαθρό μου για να εργαστεί σε διεπιστημονικά έργα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων».

Είναι στην BAC από τον Μάρτιο του 2016 και αναφέρει την ανάπτυξη επιχειρήσεων και τη βιώσιμη και την ανάπτυξη ικανοτήτων μεταξύ των τομέων της εξειδίκευσής της.

Το επίσημο μητρώο της εταιρείας αναφέρει την 49χρονη ως μοναδική ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: