Μπαράζ ρευστοποιήσεων Bitcoin και Ethereum μετά την απόφαση της Fed

Μπαράζ ρευστοποιήσεων Bitcoin και Ethereum μετά την απόφαση της Fed
14 May 2022, Baden-Wuerttemberg, Rottweil: The logo of the cryptocurrency Bitcoin and the lettering BTCUSD is open on a trading platform on a laptop. Photo: Silas Stein/ (Photo by Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μέσα σε λίγες ώρες πωλήθηκαν τεράστιες ποσότητες cryptos. Ως και πάνω από 62.000 το Bitcoin. Κοντά στα 2.400 δολάρια το Ether.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσίασε εντυπωσιακή ανοδική δυναμική μετά τη μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), οδηγώντας σε αυξημένες ρευστοποιήσεις.

Σύμφωνα με δεδομένα που παρέχονται από την Coinglass, οι συνολικές ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν κατά 46% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας σχεδόν τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η πλειονότητα των ρευστοποιημένων θέσεων, αξίας 126 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε short θέσεις λόγω των ανοδικών κινήσεων σε ολόκληρη την αγορά.

Το Bitcoin ηγείται της κατάταξης με 75 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις, μετά από άνοδο 2,9% στην τιμή του. Το BTC διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή γύρω από το επίπεδο των 62.000 δολαρίων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μεγαλύτερη μεμονωμένη ρευστοποίηση, αξίας 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο ζεύγος BTC-USD, σημειώθηκε στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Bybit, σύμφωνα με τα δεδομένα της Coinglass. Συνολικά, πάνω από 66.000 traders έχουν ρευστοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Ethereum κατέλαβε τη δεύτερη θέση με περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις, καθώς η τιμή του ξεπέρασε το όριο των 2.400 δολαρίων.

Παρά τις αυξημένες ρευστοποιήσεις, το συνολικό ανοικτό ενδιαφέρον στην αγορά κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 4% τις τελευταίες 24 ώρες και κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα 58,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση του ανοικτού ενδιαφέροντος είναι συνήθως ένδειξη FOMO — του φόβου απώλειας ευκαιριών — που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις ρευστοποιήσεις, οδηγώντας σε μεγάλες διακυμάνσεις τιμών. Σε αυτό το σημείο, το επενδυτικό συναίσθημα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι αυξημένες ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της μείωσης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed στις 18:00 UTC στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτή ήταν η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed από τον Μάρτιο του 2020.

Στη συνέχεια, η συνολική κεφαλαιοποίηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 1,9%, φτάνοντας τα 2,23 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δεδομένα της CoinGecko. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε επίσης ανοδική δυναμική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: