Τα παπούτσια στο χέρι από τη Nike στον John Donahoe – Νέος CEO ο Elliott Hill

Τα παπούτσια στο χέρι από τη Nike στον John Donahoe – Νέος CEO ο Elliott Hill
The logo of Nike is seen in a storefront in Sao Paulo May 28, 2015. Nike, which is not a FIFA partner but is challenging Adidas' dominance in soccer by sponsoring many of the world's top players and teams, said it was cooperating with authorities after it was indirectly identified in the U.S. indictment in relation to a 1996 deal with the Brazil team. Nike later said in a statement it was "concerned by the very serious allegations, adding: "Nike believes in ethical and fair play in both business and sport and strongly opposes any form of manipulation or bribery." REUTERS/Paulo Whitaker - RTX1EZ98 Photo:
Ο Hill θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στις 14 Οκτωβρίου και η αμοιβή του θα περιλαμβάνει έναν βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Τα παπούτσια στο χέρι έδωσε στην κυριολεξία η Nike στον John Donahoe, τον οποίο θα διαδεχθεί το πρώην στέλεχός της Elliott Hill. 

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με του Financial Times, έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του γίγαντα των αθλητικών ειδών επιχειρεί μέσω της αλλαγής διοίκησης να τονώσει τις πωλήσεις του και να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό. Η είδηση οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε άνοδο 9%.

Ο Hill είχε δουλέψει για 32 χρόνια στη Nike και κατείχε ανώτερες ηγετικές θέσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, από όπου βοήθησε την επιχείρηση να γιγαντωθεί στα 39 δισ. δολάρια, ανέφερε η εταιρεία. Είχε διατελέσει πρόεδρος καταναλωτικών αγορών στον όμιλο, όπου ήταν επικεφαλής όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων της Nike και του brand της Jordan, πριν να συνταξιοδοτηθεί το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Hill θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στις 14 Οκτωβρίου και η αμοιβή του θα περιλαμβάνει έναν βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Η αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου «δίνει ένα θετικό μήνυμα επειδή είναι κάποιος που γνωρίζει το brand και γνωρίζει πολύ καλά την εταιρεία», σημειώνει η Jessica Ramírez, αναλύτρια της Jane Hali & Associates.

O Donahoe επιχείρησε να ενισχύσει την διαδικτυακή παρουσία της Nike και εστίασε στο κανάλι των απευθείας πωλήσεων προς τους καταναλωτές.

Αρχικά, η στρατηγική αυτή βοήθησε την εταιρεία, ωστόσο, στη συνέχεια, οι πωλήσεις δέχθηκαν πιέσεις και η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, καθώς οι πιεσμένοι από τον πληθωρισμό πελάτες μείωσαν τις δαπάνες τους για μη αναγκαία είδη, την ώρα που η  ανάκαμψη στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας αποδεικνύεται πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.

Η έλλειψη καινοτόμων και ελκυστικών προϊόντων Nike έχει επίσης λειτουργήσει ανασταλτικά για τη ζήτηση, καθώς οι ανταγωνιστές προσελκύουν πελάτες με τα πιο μοντέρνα προϊόντα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: