BlackRock: Το Bitcoin πρέπει να βρίσκεται σε κάθε χαρτοφυλάκιο – Λάθος η απόρριψή του

BlackRock: Το Bitcoin πρέπει να βρίσκεται σε κάθε χαρτοφυλάκιο – Λάθος η απόρριψή του
epa08937078 (FILE) - A view of the offices of the investment management firm BlackRock in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). BlackRock, the the world's largest fund, will publish their 4th quarter 2020 results on 14 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774124 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συνεχιζόμενη στάση της BlackRock υπέρ του Bitcoin αντανακλά την αυξανόμενη αποδοχή από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Νέα έκθεση που χαρακτηρίζει το Bitcoin ως μοναδικό διαφοροποιητή χαρτοφυλακίου δημοσίευσε η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο, με AUM αξίας τουλάχιστον 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, BlackRock.

Αν μη τι άλλο, αυτό το report σηματοδοτεί άλλη μία «αγκαλιά» προς το πρώτο τη τάξει από άποψη κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα από τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Προηγουμένως, η BlackRock είχε θέσει σε κυκλοφορία ένα ETF με υποκείμενο στοιχείο το Bitcoin, το οποίο έγινε γρήγορα ένα από τα πιο επιτυχημένα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Το Bitcoin ETF έχει ήδη πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Ενδεικτικό είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, άλλαξε επίσης πρόσφατα τη σκεπτικιστική του στάση για το Bitcoin, παραδεχόμενος ότι έκανε «λάθος» που το είχε απορρίψει. 

Πιθανός ρόλος 

Σε αυτό το πλαίσιο, η BlackRock δημοσίευσε νέα έρευνα που εξηγεί τον πιθανό ρόλο του Bitcoin για τους επενδυτές. Όπως εξηγεί, ενώ είναι ασταθές, μακροπρόθεσμα είναι ουσιαστικά αποκομμένο από άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Υποστηρίζει δε ότι η υιοθέτηση του Bitcoin θα εξαρτηθεί από την παγκόσμια ανησυχία για τη νομισματική σταθερότητα, τη γεωπολιτική, τη δημοσιονομική πολιτική και την πολιτική σταθερότητα – το αντίστροφο των παραδοσιακών «περιουσιακών στοιχείων κινδύνου».

«Το Bitcoin, ως η πρώτη αποκεντρωμένη, μη κυρίαρχη νομισματική εναλλακτική, δεν έχει παραδοσιακό κίνδυνο αντισυμβαλλομένου, δεν εξαρτάται από κανένα κεντρικό σύστημα και δεν καθοδηγείται από τις τύχες κάποιας χώρας» αναφέρει η έκθεση.

Καθώς οι σημαντικοί παραδοσιακοί χρηματοοικονομικοί παράγοντες όπως η BlackRock αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο το Bitcoin, η φήμη και η υιοθέτησή του πιθανότατα θα επιταχυνθούν, καθιστώντας το επικρατούσα τάση.

Η συνεχιζόμενη στάση της BlackRock υπέρ του Bitcoin αντανακλά την αυξανόμενη αποδοχή από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: