Με περίσσια αυτοπεποίθηση η Κάμαλα Χάρις προ(σ)καλεί τον Τραμπ σε δεύτερο debate

Με περίσσια αυτοπεποίθηση η Κάμαλα Χάρις προ(σ)καλεί τον Τραμπ σε δεύτερο debate
epa11616732 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris speaks during a campaign event at Veterans Memorial Coliseum at Alliant Energy Center in Madison, Wisconsin, USA, 20 September 2024 (issued 21 September 2024). EPA/KAMIL KRZACZYNSKI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με το επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί πολίτες αξίζουν μια ακόμη δημόσια συζήτηση πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, η Χάρις ξαναρίχνει το γάντι στον Τραμπ.

Η Κάμαλα Χάρις, υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών, προκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, να αποδεχτεί την πρόταση για δεύτερη τηλεμαχία που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου, με τη συνεργασία του CNN. Στην πρώτη τηλεμαχία στις 10 Σεπτεμβρίου, η πολιτική σύγκρουση των δύο υποψηφίων έθεσε τους τόνους για μια από τις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας των ΗΠΑ.

Η Χάρις υποστήριξε ότι η δεύτερη τηλεμαχία είναι απαραίτητη, λέγοντας: «Οφείλουμε στους Αμερικανούς πολίτες άλλη μια ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις μας». Ωστόσο, ο Τραμπ, επικαλούμενος την έναρξη της εκ των προτέρων ψηφοφορίας σε αρκετές πολιτείες, δήλωσε ότι «είναι πολύ αργά» για ένα ακόμη ντιμπέιτ, δεδομένου ότι η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφίρροπη αναμέτρηση και δημοσκοπήσεις

Με την εκλογική μάχη να παραμένει έντονα αμφίρροπη, οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν πόσο στενή είναι η κούρσα. Σε δημοσκόπηση του NBC, η Χάρις διατηρεί προβάδισμα 48%-40%, ενώ σε άλλη δημοσκόπηση του CBS εμφανίζεται μπροστά με 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 52%-48%. Με το περιθώριο στατιστικού σφάλματος να κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3%, το αποτέλεσμα παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο.

Παράλληλα, η Χάρις κατάφερε να συγκεντρώσει 27 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τότε που ανέλαβε την προεδρική της εκστρατεία, δείχνοντας την ισχυρή οικονομική υποστήριξη που έχει στη διάθεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικονομική ατζέντα της Χάρις

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της, η Χάρις αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα νέες οικονομικές προτάσεις στο Πίτσμπεργκ, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των εισοδημάτων των Αμερικανών πολιτών. Στόχος είναι να προωθήσει πολιτικές που θα βοηθήσουν τους πολίτες να διασφαλίσουν υψηλότερα εισοδήματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Καθώς η εκλογική αναμέτρηση πλησιάζει, η κούρσα παραμένει σφιχτή και οι δύο υποψήφιοι προσπαθούν να κερδίσουν την προσοχή και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων σε μια από τις πιο πολωμένες εκλογικές διαδικασίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: