ΝΔ: Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς – Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη

ΝΔ: Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς – Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς μιλά κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια, επί του διανεμηθέντος πορίσματος της «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του», περί αποδοχής ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης, κατά του ως άνω πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, και λήψη απόφασης, με μυστική ψηφοφορία, επί της προτάσεως της Επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης, στο κοινοβούλιο, Αθήνα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Νέα Δημοκρατία θέτει σήμερα επί τάπητος το ζήτημα της διαγραφής του βουλευτή, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι.

Σήμερα το μεσημέρι, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας συνεδριάζει για να εξετάσει την υπόθεση διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά.

Οι κατηγορίες αφορούν σε αντικομματική, αντικοινοβουλευτική και αντισυναδελφική συμπεριφορά, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη θέση του κόμματος, προκάλεσε σοβαρή ζημιά τόσο στο κόμμα όσο και στους συναδέλφους του.

Η απόφαση παραπομπής του Σαλμά προέκυψε μετά από τις πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις, στις οποίες κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες. Οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες κριτικές του ενάντια στην ηθική της κυβέρνησης προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τον πρωθυπουργό να στέλνει το μήνυμα από τη Νέα Υόρκη ότι η συμπεριφορά του Σαλμά δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, “η παραπομπή του δεν οφείλεται σε ιδεολογικές ή πολιτικές διαφοροποιήσεις, αλλά στις επανειλημμένες δηλώσεις περί αδιαφάνειας, στις οποίες η κα Μενδώνη έχει απαντήσει με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις δημοσίως”.

Από το περιβάλλον του Σαλμά γίνεται γνωστό ότι ο βουλευτής προτίθεται να παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για να παρουσιάσει τις δικές του εξηγήσεις, με την αναμονή να κορυφώνεται σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει τελικά στη διαγραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: