Ιράν: Συναγερμός στους Φρουρούς της Επανάστασης – «Κόβουν» τις επικοινωνίες μετά τις επιθέσεις στη Χεζμπολάχ

Ιράν: Συναγερμός στους Φρουρούς της Επανάστασης – «Κόβουν» τις επικοινωνίες μετά τις επιθέσεις στη Χεζμπολάχ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Τεχεράνη ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο διείσδυσης Ισραηλινών πρακτόρων ή Ιρανών που έχουν στρατολογηθεί από το Ισραήλ.

Μετά από φονικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν κλιμακώνουν τα μέτρα ασφαλείας, ζητώντας από όλα τα μέλη τους να σταματήσουν τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής επικοινωνίας.

Ο συναγερμός ήρθε όταν χιλιάδες βομβητές και ασύρματοι που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ εξερράγησαν σε μια συντονισμένη επιχείρηση, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τεχεράνη ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο διείσδυσης Ισραηλινών πρακτόρων ή Ιρανών που έχουν στρατολογηθεί από το Ισραήλ. Ως αποτέλεσμα, ξεκίνησε ενδελεχής έλεγχος του προσωπικού, ιδιαίτερα των ανώτερων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι κινήσεις τους εντός και εκτός της χώρας ερευνώνται εξονυχιστικά.

Η έκρηξη των συσκευών, οι οποίες κατασκευάστηκαν στο Ιράν ή εισήχθησαν από την Κίνα και τη Ρωσία, έχει σημάνει καμπανάκι στην ιρανική ηγεσία. Τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται, με κύριο στόχο την προστασία των στρατηγικών πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: