Η Mercedes-Benz «ανεβάζει στροφές»: Αυτόνομη οδήγηση στα 95 χλμ/ώρα

Η Mercedes-Benz «ανεβάζει στροφές»: Αυτόνομη οδήγηση στα 95 χλμ/ώρα
epa08501692 Flags with the Mercedes logo at the Mercedes-Benz factory in Ludwigsfelde, Germany, 22 June 2020. Brandenburg's prime minister Woidke visited Mercedes-Benz's heavy vehicle and MTU's airline engine factories, with particular interest on how the coronavirus Covid-19 pandemic has affected the companies. EPA/ADAM BERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Mercedes-Benz κάνει βήμα προς το μέλλον, ανακοινώνοντας την αναβάθμιση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης DRIVE PILOT,

Η Mercedes-Benz προχωρά σε ένα σημαντικό βήμα προς την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, αναβαθμίζοντας τα οχήματά της που διαθέτουν το σύστημα DRIVE PILOT. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυτοκίνητα που θα φέρουν την αναβάθμιση θα μπορούν να κινούνται αυτόνομα με ταχύτητα έως και 95 χιλιόμετρα την ώρα σε γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους στην κατηγορία των αυτόνομων οχημάτων, καθώς οι οδηγοί θα μπορούν να αφήνουν τα χέρια τους από το τιμόνι για μεγάλα διαστήματα, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα να αναλάβουν τον έλεγχο όποτε χρειαστεί.

Η Mercedes-Benz αναμένει την πιστοποίηση από την αρχή μηχανοκίνητων μεταφορών της Γερμανίας μέχρι τα τέλη του 2024, με τις πωλήσεις του αναβαθμισμένου συστήματος να προγραμματίζονται για το επόμενο έτος. Η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει την αναβάθμιση στα υπάρχοντα οχήματα που ήδη διαθέτουν την τεχνολογία χωρίς επιπλέον κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το DRIVE PILOT λειτουργεί στο επίπεδο 3 αυτόνομης οδήγησης, το οποίο επιτρέπει στο όχημα να αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της οδήγησης κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Επιπλέον, η Mercedes έχει εξοπλίσει τα οχήματα με ένα τυρκουάζ φως που ανάβει όταν το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία, ενημερώνοντας τους άλλους οδηγούς.

Στόχος της εταιρείας είναι να επεκτείνει το όριο ταχύτητας στα 130 χλμ/ώρα, αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει ασαφές. Επί του παρόντος, η Mercedes πραγματοποιεί δοκιμές του συστήματος σε Πεκίνο και σε καθορισμένους αυτοκινητόδρομους σε Καλιφόρνια και Νεβάδα.

Με ταχύτατες εξελίξεις στην αγορά της Κίνας, ο CTO της εταιρείας, Markus Schaefer, αναμένει γρήγορη έγκριση των συστημάτων επιπέδου 3 και σε αυτή την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: