Αυτοί είναι οι 4 τρόποι με τους οποίους η Google θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη

Αυτοί είναι οι 4 τρόποι με τους οποίους η Google θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη
epa10979654 Google CEO Sundar Pichai speaks during an event at the APEC CEO Summit during the annual Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) conference at the Moscone West Convention Center in San Francisco, California, USA, 16 November 2023. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης της Google περιλαμβάνουν την επέκταση του Google Translate, του Alphafold και των συστημάτων πρόβλεψης καταστροφών.    

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, στοιχηματίζουν ότι η τεχνολογία AI θα τους βοηθήσει να αποκομίσουν κέρδη δισεκατομμυρίων και διοχετεύουν τεράστιους πόρους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, αυτή η βιασύνη για να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποιοι θα επωφεληθούν τελικά: Οδεύουμε προς ένα μέλλον όπου όλοι θα ευημερούν ή σε ένα μέλλον όπου οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί θα παραμένουν στάσιμοι;

Ο CEO της Google, Sundar Pichai, πιστεύει ότι κατευθυνόμαστε προς έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο.

Στη Σύνοδο του Μέλλοντος το Σάββατο, όπου παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα θέματα, ο Pichai παρουσίασε δυναμικά τα οφέλη της AI. Τόνισε τέσσερις βασικούς τομείς όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προωθήσει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, 17 στόχους που αποτελούν ένα «κοινό σχέδιο για την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.