Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφανίστηκε» για την προεδρία ο Κασσελάκης

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Εμφανίστηκε» για την προεδρία ο Κασσελάκης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Υπερψηφίστηκε από τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη, με 163 ναι, 120 όχι και 3 άκυρα-λευκά. Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας.

Με μια ανάρτηση του στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει «παρών» στη μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανήρτησε μια φωτογραφία για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας «είμαι_εδώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τη Δευτέρα η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μιας εκρηκτικής κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος, όπως φάνηκε και από την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές κάλπες έχουν δηλώσει πως θα καταθέσουν ο Παύλος Πολάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Η Κουμουνδούρου για τον «διχαστικό λόγο»

Εν μέσω του «εμφυλιακού» κλίματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις σχετικές δημόσιες αναφορές μελών και στελεχών στα media, η Κουμουνδούρου εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωσε κατά του «διχαστικού λόγου».

«Ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πλούτο των ιδεών και των απόψεών τους, και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, οφείλουν να υπηρετούν και να ενισχύουν τον κοινό, συνομολογημένο στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στις συλλογικές μας αποφάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία φιλοδοξεί και αγωνίζεται να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, αυτή οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι και όλες» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: