Κιρ Στάρμερ: Η πίστωση χρόνου και η ανάγκη για πιο ριζοσπαστικά μέτρα

Κιρ Στάρμερ: Η πίστωση χρόνου και η ανάγκη για πιο ριζοσπαστικά μέτρα
epa11608181 British Prime Minister Keir Starmer gestures during a press conference with Italian Prime Minister Giorgia Meloni (not pictured) following their meeting at Villa Doria Pamphilj in Rome, Italy, 16 September 2024. Italian Prime Minister Meloni and British Prime Minister Starmer agreed on the need to explore new solutions to the issue of migrant arrivals during their encounter in Rome on 16 September, according to Meloni's statement. EPA/FABIO FRUSTACI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, στο συνέδριο των Εργατικών, θα καλέσεις τους πολίτες να δώσουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνησή του για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, θα απευθύνει σήμερα, Τρίτη ομιλία στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, επιχειρώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να “ανοικοδομήσει” τη χώρα, καθώς η κυβέρνησή του βρίσκεται αντιμέτωπη με σκάνδαλο δώρων.

Ο Στάρμερ, ο οποίος ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές του Ιουλίου, θα τονίσει την ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία και σοβαρότητα, ενώ θα παραδεχτεί ότι οι άμεσες λύσεις δεν θα είναι εύκολες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον μέτρα και όραμα για το μέλλον

Ο Στάρμερ αναμένεται να επισημάνει πως η “εθνική ανανέωση” που επιδιώκει απαιτεί συλλογική προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ότι οι καρποί αυτής της πολιτικής θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Η υπόσχεση για καλύτερες ημέρες έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνησή του βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες για δώρα που έλαβαν υψηλόβαθμα στελέχη. Αν και ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει χρόνο για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, αναλυτές τονίζουν ότι θα πρέπει να υιοθετήσει πιο ριζοσπαστικά μέτρα ώστε να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόκληση της εμπιστοσύνης

Ενώ ο νέος προϋπολογισμός αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου, με οδυνηρές αποφάσεις, ο Στάρμερ θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τα νοικοκυριά και να διασφαλίσει ότι δεν θα επιστρέψει στη λιτότητα. Παρά τις δυσκολίες, θα επιχειρήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το σχέδιο του Εργατικού Κόμματος παραμένει σταθερό στην υποστήριξη της εργατικής τάξης και στη δημιουργία μιας ισχυρότερης Βρετανίας, χωρίς ψευδείς ελπίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: