BofA: Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες για τις αγορές έως τις αμερικανικές εκλογές 

BofA: Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ημερομηνίες για τις αγορές έως τις αμερικανικές εκλογές 
epa08129550 (FILE) - A file photo dated 22 April 2008 showing a view of a Bank of America branch in New York, New York, USA (re-issued 16 April 2018). Bank of America is to release their 4th quarter 2019 results on 15 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 54268906 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Βραχυπρόθεσμα η αβεβαιότητα τείνει να εξαλειφθεί, αλλά…  

Στους καταλύτες που θα μπορούσαν να κλονίσουν τις τιμές των μετοχών έως τον Νοέμβριο, τον μήνα των αμερικανικών εκλογών, αναφέρεται με report της η Bank of America.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο του κύκλου σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και την πρώτη επιτοκιακή περικοπή από το 2020, βραχυπρόθεσμα η αβεβαιότητα τείνει να εξαλειφθεί. Ωστόσο, όπως λέει η BofA, υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες στις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

6 Νοεμβρίου: Τεχνικά η επομένη των εκλογών είναι η πιο σημαντική ημέρα για το χρηματιστήριο, καθώς οι αγορές θα σταθμίσουν τα αποτελέσματα. Η τράπεζα εκτιμά μια κίνηση 2,5% στον S&P 500, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

4 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου: Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις εκθέσεις μισθοδοσίας μη γεωργικών προϊόντων τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που πρόκειται να δημοσιευθούν στις 4 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης τιμολογεί κίνηση λίγο πάνω από 1% για τον S&P 500 εκείνες τις μέρες, προς κάθε κατεύθυνση.

Η BofA δήλωσε ότι τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τη μεταποίηση θα τροφοδοτήσουν ράλι στις τιμές των μετοχών. «Πιστεύουμε ότι τα καλά νέα είναι καλά νέα για τις μετοχές» δήλωσε η BofA.

21 Οκτωβρίου: Την ημέρα αυτή ορισμένες από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Οι τιμές των δικαιωμάτων προαίρεσης δείχνουν μια σιωπηρή κίνηση 1% προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για τον S&P 500.

10 Οκτωβρίου: Με τη Fed να στρέφει την προσοχή της στην αγορά εργασίας, ο ΔΤΚ του Σεπτεμβρίου θεωρείται ότι θα έχει μικρότερο αντίκτυπο στη χρηματιστηριακή αγορά από τα άλλα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν.

Η τιμολόγηση των option υποδηλώνει μια ημερήσια ταλάντευση λίγο κάτω από το 1% για τον S&P 500 προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όταν τα στοιχεία του ΔΤΚ του Σεπτεμβρίου δημοσιοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου.

«Πριν από την πρώτη επιτοκιακή περικοπή, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν τα πιο σημαντικά δεδομένα για παρακολούθηση. Αλλά τώρα που η Fed ξεκίνησε τον κύκλο χαλάρωσής της, πιστεύουμε ότι τα δεδομένα της αγοράς εργασίας (π.χ. NFP) θα έχουν πιο βαρύνουσα σημασία» γράφει η Bank of America.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: