Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τη Nespresso Professional

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με τη Nespresso Professional
Σε μια εποχή που η ποιότητα και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι πιο σημαντικές από ποτέ, η Nespresso Professional ενσωματώνει αυτές τις αξίες σε κάθε φλιτζάνι καφέ που προσφέρει.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καφέ, η Nespresso Professional ανανεώνει τη διαχρονική της δέσμευση για βιώσιμες πρακτικές και στήριξη των καλλιεργητών καφέ, με την παρουσίαση της νέας ποικιλίας καφέ Indonesia, η οποία είναι η πρώτη με την πιστοποίηση Fairtrade. Σε μια εποχή όπου η ποιότητα και η υπευθυνότητα είναι μονόδρομος για όλους, η Nespresso Professional έχει ήδη ενσωματώσει αυτές τις αξίες σε κάθε φλιτζάνι καφέ που προσφέρει, δημιουργώντας μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ευημερίας με καλλιεργητές και παραγωγούς σε όλο τον κόσμο.

Μια Μακροχρόνια Συνεργασία για τη Βιωσιμότητα

Η Nespresso αγωνίζεται για την ενίσχυση των κοινοτήτων των καλλιεργητών. Μέσω της πιστοποίησης Fairtrade, ουσιαστικά οι αγρότες έχουν πρόσβαση σε δίκαιες τιμές και περισσότερα οικονομικά οφέλη, κάτι που τους επιτρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση, τη βελτίωση των υποδομών και τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων τους.

Επιπλέον, η Nespresso υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, όπως το πρόγραμμα ασφάλισης καλλιεργειών που χρησιμοποιεί δορυφορική τεχνολογία, παρέχοντας οικονομική στήριξη σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Νέος καφές Indonesia

Η νέα ποικιλία καφέ Indonesia, η οποία είναι η πρώτη με την πιστοποίηση Fairtrade είναι το αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης στην προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας, καθώς η παραγωγή του «παντρεύει» τις τοπικές ανάγκες με τις αρχές της βιωσιμότητας. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στη σειρά Original το 2019 και από τότε είναι από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις, λόγω του μοναδικού τρόπου επεξεργασίας που αναδεικνύει τις νότες ξύλου και δημητριακών. Ο καφές Indonesia είναι ένας καφές Arabica επεξεργασμένος με ειδική τεχνοτροπία. Οι αγρότες από τη Σουμάτρα επεξεργάζονται τον καφέ τους με ειδική τεχνοτροπία λόγω του υγρού κλίματος της περιοχής. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μια εξαιρετικά αρωματική κούπα καφέ με νότες ξύλου και δημητριακών, η οποία απολαμβάνεται καλύτερα ως espresso ή ristretto αλλά είναι εξίσου απολαυστικός και σε παγωμένες συνταγές!

A Zero Waste Journey

Στο επίκεντρο κάθε δράσης της Nespresso Professional πάντα υπάρχει η αειφορία. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για ένα βιώσιμο μέλλον, η εταιρεία δημιουργεί μια καθημερινότητα όπου τίποτα δεν περισσεύει και όλα αξιοποιούνται. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο που θέλει να αναδείξει μια νέα φιλοσοφία κυκλικής οικονομίας όπου τα απορρίμματα αποκτούν νέα ζωή.

Για αυτό το λόγο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια απλή, και δωρεάν διαδικασία ανακύκλωσης καψουλών, μέσα από την οποία ο καφές διαχωρίζεται από το αλουμίνιο, κομποστοποιείται και γίνεται φυσικό λίπασμα. Το αλουμίνιο από την άλλη ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για την παραγωγή άλλων αντικειμένων, όπως και κάψουλες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τη σημασία του αγαπημένου μας ροφήματος και τον αντίκτυπό του στον κόσμο. Η Nespresso με τις πρωτοβουλίες της για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, αποδεικνύει ότι η απόλαυση του καφέ μπορεί να συνοδεύεται από θετικές αλλαγές για τις τοπικές κοινότητες και τον πλανήτη. Η Nespresso Professional μας καλεί να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία καφέ στους πελάτες και τους συνεργάτες μας απολαμβάνοντας τη νέα ποικιλία καφέ Indonesia.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: