Τεχνητή νοημοσύνη και streaming: Warner Bros και Google φέρνουν εργαλείο υποτίτλων στο Max

Τεχνητή νοημοσύνη και streaming: Warner Bros και Google φέρνουν εργαλείο υποτίτλων στο Max
Photo: pixabay.com
Το νέο εργαλείο μειώνει το κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία λεζάντων έως και 50%.

Η Warner Bros. Discovery συνεργάζεται με την Google για να ενσωματώσει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της δεύτερης στην πλατφόρμα streaming Max για την αυτόματη δημιουργία υποτίτλων και λεζάντας.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι εργάζονται για να κάνουν τους υπότιτλους του Max πιο ακριβείς χρησιμοποιώντας ένα νέο εργαλείο δημιουργίας λεζάντας, το οποίο αναφέρεται εσωτερικά ως «caption AI».

Είπαν ότι η τεχνολογία, η οποία βασίζεται στην πλατφόρμα ανάπτυξης Vertex AI της Google για προϊόντα δημιουργικής AI, είναι σε θέση να μετατρέπει αυτόματα το περιεχόμενο βίντεο σε κείμενο. Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για μη σεναριακά προγράμματα στο Max, σε αντίθεση με σεναριακές εκπομπές και ταινίες όπου ο διάλογος είναι ήδη διαθέσιμος.

Το νέο εργαλείο μειώνει το κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία λεζάντων έως και 50%, ενώ η δημιουργία νέων λεζάντων αρχείων μπορεί επίσης να διαρκέσει έως και 80% λιγότερο χρόνο ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας AI της Google, δήλωσαν η Warner Bros. Discovery και η Google.

Ο Άβι Σαξένα, επικεφαλής τεχνολογίας της επιχείρησης της Warner Bros. Discovery που δραστηριοποιείται απευθείας στον καταναλωτή, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η παροχή υψηλής ποιότητας λεζάντες ήταν σημαντική για την εταιρεία.

«Η συνεργασία με το Google Cloud για τη χρήση του Vertex AI στο πλαίσιο της ροής εργασίας AI για τις λεζάντες της Warner Bros. Discovery όχι μόνο βοήθησε στην επιτάχυνση της διαδικασίας λεζάντας, αλλά και βελτίωσε την αποδοτικότητα και την ταχύτητά μας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος», πρόσθεσε ο Σαξένα.

Ο Τόμας Κούριαν, διευθύνων σύμβουλος του Google Cloud, του τμήματος cloud computing του τεχνολογικού γίγαντα, δήλωσε ότι η συνεργασία με την Warner Bros. Discovery αποδεικνύει τη δυνατότητα της AI «να μετασχηματίσει μια ποικιλία διαδικασιών στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που προσφέρουν πραγματικό επιχειρηματικό αντίκτυπο».

Η πλατφόρμα Max της εταιρείας προσφέρει μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, συμπεριλαμβανομένης του «Game of Thrones» και του «House of the Dragon», καθώς και της σειράς «The Last of Us», της σειράς για την αποκάλυψη των ζόμπι που έχει προσαρμοστεί από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι.

Ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας αναζητά όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει ορισμένες από τις δαπανηρές διαδικασίες που εμπλέκονται στη δημιουργία και την παραγωγή περιεχομένου. Ωστόσο, έχει προκαλέσει ευρείες ανησυχίες στον κλάδο ότι οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν τελικά να αντικατασταθούν λόγω της αυτοματοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com