Reuters: Ξεκινά τη Δευτέρα το placement για την Εθνική Τράπεζα – Μικρό discount

Εθνική
Museum of National Bank of Greece in Athens, Greece on March 13, 2024. (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το placement προβλέπει την πώληση του 10-12% του μεριδίου του Ταμείου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη.

Η διαδικασία διάθεσης του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Εθνική Τράπεζα εκκινεί την ερχόμενη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters. Το placement προβλέπει την πώληση του 10-12% του μεριδίου του Ταμείου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στο Reuters, οι μετοχές της Εθνικής θα προσφερθούν σε θεσμικούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ένα μικρό discount σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή. «Το σχέδιό μας είναι να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης τη Δευτέρα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη», δήλωσε μία από τις πηγές, επιβεβαιώνοντας ότι η συναλλαγή βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του ΤΧΣ να μειώσει τη συμμετοχή του στις συστημικές τράπεζες, η οποία ξεκίνησε το 2023, καθώς η βελτίωση των οικονομικών δεικτών και η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού τομέα ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η αποεπένδυση στοχεύει στην επιστροφή των τραπεζών σε πλήρως ιδιωτικά χέρια, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των αγορών και προσφέροντας στους θεσμικούς επενδυτές ευκαιρίες σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

Μετά την επιτυχημένη πώληση μεριδίου της Τράπεζας Πειραιώς, το placement της Εθνικής αναμένεται να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεδομένης της ενίσχυσης της θέσης της τράπεζας και των θετικών μακροοικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Οι μετοχές της Εθνικής έχουν παρουσιάσει σημαντική άνοδο τους τελευταίους μήνες, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μια επιτυχημένη συναλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: