ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο και τα… beefs του debate – Σε ποια θέματα ανέβηκαν οι τόνοι

ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο και τα… beefs του debate – Σε ποια θέματα ανέβηκαν οι τόνοι
Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης συμμετέχουν στο ντιμπέιτ για την αρχηγία του κόμματος, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου με σκοπό την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ακτινογραφία της κρίσιμης τηλεμαχίας των 6 υποψηφίων.

Στην χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο EΡΤNews, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασαν τις θέσεις τους και ανέδειξαν τις διαφορές των προτάσεών τους σε σημαντικά ζητήματα όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό, η εξωτερική πολιτική, η κλιματική κρίση, η αυτοδιοίκηση και το δημογραφικό. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν οι υποψήφιοι συζήτησαν τα σκάνδαλα των υποκλοπών και των Τεμπών.

Ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης, που μαζί με τον Γιώργο Κουβαρά ανέλαβαν τη συντονιστική διαδικασία του debate, σχολίασε την έντονη διαδραστικότητα μεταξύ των υποψηφίων, λέγοντας ότι «το τελευταίο μέρος της τηλεμαχίας είχε ένταση και πολλές αντιπαραθέσεις, ενώ το κοινό αντέδρασε ζωντανά μέσω των social media». Η διάρκεια της τηλεμαχίας θα μπορούσε να είχε συντομευτεί, όπως σημείωσε, αλλά εν τέλει πρόσφερε στους υποψηφίους την ευκαιρία να εκφραστούν πλήρως.

Η ένταση ανέβηκε ιδιαίτερα όταν συζητήθηκε το ζήτημα των υποκλοπών, με την Άννα Διαμαντοπούλου να δέχεται ερωτήσεις σχετικά με την αντίδρασή της. Ενώ υπερασπίστηκε τις θέσεις της, υποστηρίζοντας ότι είχε καταγγείλει από νωρίς το σκάνδαλο ως μείζον εθνικό ζήτημα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι την προκάλεσαν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, σχολίασε ότι παλαιότερα είχε δηλώσει πως «κακώς βάλλεται ο πρωθυπουργός για το ζήτημα», δημιουργώντας έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρόμοια κόντρα δημιουργήθηκε και με τον Χάρη Δούκα, ο οποίος ρώτησε την Διαμαντοπούλου αν θεωρεί την διατύπωση της για το έγκλημα των Τεμπών ως «σωσίβιο» για τον πρωθυπουργό, κάτι που η ίδια απέρριψε κατηγορηματικά. Ο Μιχάλης Κατρίνης πρόσθεσε ότι η Διαμαντοπούλου είχε αποφύγει την κριτική στο «επιτελικό κράτος» και άφησε αιχμές για την αφοσίωσή της στις αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Η ένταση δεν περιορίστηκε μόνο στα συγκεκριμένα ζητήματα. Στην τελευταία ενότητα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε κριτική από την Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Χάρη Δούκα για την ηγετική του λειτουργία, κατηγορώντας τον ότι δεν είχε προωθήσει τη λειτουργία των κομματικών οργάνων. Ο Χάρης Δούκας, μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι έχει αποτύχει να οργανώσει σωστά τον τομέα Αυτοδιοίκησης, με τον Ανδρουλάκη να ανταπαντά ότι είχε στηρίξει τον Δούκα στην υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος δεν έμειναν επίσης έξω από τον διάλογο, με τον Γερουλάνο να την κατηγορεί για απουσία από τις μάχες που έδωσε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Η ίδια υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι έχει επιλέξει να παραμείνει έξω από την κομματική σφαίρα για να προσφέρει από άλλες θέσεις.

Η τηλεμαχία έκλεισε με κόντρες υψηλών τόνων, αφήνοντας την αίσθηση ότι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: